Zeevaart

Cruiserederijen bieden voor elk wat wils

woensdag 31 oktober 2018

In de nieuwe actualiteitenrubriek ‘KVNR-lid aan het woord’ komt elke aflevering een rederij aan het woord die is aangesloten bij de redersvereniging. Sibrand Hassing, directeur Fleet Operations Europe bij Holland America Group en duo-voorzitter van de KVNR, bijt de spits af. Hoe kijkt hij naar de cruisemarkt en welke branchethema’s houden hem bezig als KVNR-bestuurder?

KVNR positief over ban op hoogzwavelige brandstof

vrijdag 26 oktober 2018

Tijdens de bijeenkomst van de IMO-milieucommissie in Londen is afgesproken dat het verbod op hoogzwavelige brandstof definitief met ingang van 1 maart 2020 van kracht wordt. De Nederlandse reders zijn positief gestemd over deze beslissing van IMO, aldus de KVNR op haar website.

Redwise neemt specialisten over van Royal Dirkzwager

woensdag 26 september 2018

Sinds deze zomer maken veertien Noordzeeloodsen deel uit van Redwise. De maritieme dienstverlener in Huizen nam deze specialisten over van Royal Dirkzwager. “Noordzeeloodsen vormen een welkome aanvulling op onze dienstverlening”, zegt directeur Willem-Jan Hamers van Redwise Maritime Services. “Wij zijn blij dat wij als Nederlandse nichespeler nu ook deze specialiteit in huis hebben.”

The Ocean Cleanup te water

dinsdag 4 september 2018

Na 273 tests met zes prototypen en schaalmodellen gaat op zaterdag 8 september The Ocean Cleanup te water. Deze buisvormige drijver met vangnet is ontwikkeld door Delftenaar Boyan Slat (24) en zijn bedrijf in Rotterdam.

MARIN onderzoekt windenergie voor scheepvaart

maandag 9 juli 2018

Onderzoeksinstituut MARIN begint een tweetal onderzoeksprojecten (zogeheten joint industry projects) die gericht zijn op het faciliteren van windenergie voor grote schepen, als onderdeel van de inspanningen om te komen tot CO2-reductie in de scheepvaart. Het eerste project, Wind-Assisted Ship Propulsion, wordt ondernomen in samenwerking met het American Bureau of Shipping (ABS), dat wereldwijd standaarden zet voor de scheepsbouw.

Aanmelden nieuwsbrief

Meld je nu aan voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws van Maritiem Nederland.

Abonneer je nu!

Partners Maritiem Nederland