Zeevaart | Maritiem Nederland
Zeevaart

IMO ontvangt voorstel wereldwijd R&D-fonds zeevaart

woensdag 10 maart 2021

De regeringen van een groep landen die een groot deel van de wereldwijde scheepstonnage vertegenwoordigen bij de Internationale Maritieme Organisatie hebben een voorstel ingediend om een 'IMO Maritime Research Fund' van 5 miljard dollar op te richten met behulp van verplichte bijdragen van de scheepvaartmaatschappijen wereldwijd.

Longship bestelt twee coasters bij Bijlsma Shipyard

woensdag 10 maart 2021

Longship Group en VMS Shipping Group hebben een opdracht geplaatst voor twee schepen van het type Bijlsma Trader 6000 bij Bijlsma Shipyard in Lemmer, een dochteronderneming van Veka Shipbuilding Group. Met de vlootuitbreiding versterkt Longship zijn positie in het segment 6.000 dwt-schepen. Longship wordt verantwoordelijk voor het commercieel beheer van de schepen, VMS Shipping verzorgt het technisch beheer.

Kamervragen over crew changes en vaccin zeevarenden

donderdag 4 maart 2021

Het interview met Havenvrouw van het Jaar Annet Koster in Maritiem Nederland heeft geleid tot een serie Kamervragen. Remco Dijkstra, Aukje de Vries en Hayke Veldman (allen VVD) stellen vragen over de problemen met bemanningswisseling en de vaccinatie van zeevarenden. De vragen zijn gericht aan de ministers Van Nieuwenhuizen (I&W) en De Jonge (Volksgezondheid).

Wat valt er te kiezen voor de maritieme professional?

maandag 1 maart 2021

Veiligheid op zee, de nieuwbouw van marineschepen en een gelijk ondernemersklimaat in vergelijking met omringende landen voor onze havens en reders. Als het gaat om de nationale politiek, valt er voor maritieme professionals op 17 maart heel wat te kiezen. En hoe zit het met de rol van zeehavens en offshorebedrijven tijdens de energietransitie? Dit blad zet de standpunten van de acht grootste politieke partijen op een rij.

Klimaatneutraal schip in 2023: 'eerst zien, dan geloven'

maandag 22 februari 2021

Klimaatneutraal transport over zee. Het Deense A.P. Møller -Maersk wil dit in 2023 al gaan doen met een ‘carbon neutral’ vrachtschip. Maar kan de grootste maritieme vervoerder ter wereld dit waarmaken? En wat betekent klimaatneutraal precies? “De komst van dit schip zou wel eens voor een grote verandering kunnen zorgen in de brandstofketen.”

In gesprek met ‘Havenvrouw van het Jaar’ Annet Koster

donderdag 18 februari 2021

Bijna drie jaar is Annet Koster nu directeur van de Koninklijke Vereniging van Nederlandse Reders. Bij haar aantreden was haar doel de zeescheepvaart zichtbaarder te maken. Daar past ook een andere bestuursstijl bij. “Naast de bestaande beleidsmatige focus, proberen we veel zichtbaarder te maken wat we doen.” De nieuwe bestuursstijl legt de KVNR geen windeieren, ook ‘geholpen’ door Covid-19. Sinds een jaar is Koster niet weg te slaan uit de nationale en internationale media met haar repeterende boodschap: kijk naar de zeevarenden die al zo lang vastzitten op hun schepen. Haar inzet voor de positie van Rotterdam als belangrijkste hub voor bemanningswisselingen leverde Koster – ook tot haar eigen verrassing – de titel van ‘Havenvrouw van het jaar 2020’ op.

Maersk heeft in 2023 eerste klimaatneutrale vrachtschip

donderdag 18 februari 2021

De grootste maritieme vrachtvervoerder ter wereld, het Deense A.P. Møller-Maersk wil binnen enkele jaren varen met een klimaatneutraal vrachtschip. De eerste ‘carbon neutral container feeder’ moet in 2023 klaar zijn voor gebruik. “We willen bewijzen dat het kan.”

‘Norm voor verruiming aanbod low en zero carbon fuel’

woensdag 17 februari 2021

De Europese Commissie moet brandstofleveranciers doelstellingen opleggen om low en zero carbon fuels beschikbaar te stellen voor de scheepvaart. Daarnaast moet de norm voor het gebruik van hernieuwbare brandstoffen in de maritieme sector worden verhoogd. Dat schrijft de Europese redersvereniging ECSA naar aanleiding van de herziening van het EU ETS en de Renewable Energy Directive (RED).

Voorrang voor zeevarenden bij vaccineren zit er niet in

woensdag 20 januari 2021

Op de dag dat Singapore is begonnen met het op grote schaal vaccineren van maritieme werknemers, hielden Tweede-Kamerleden tijdens het Groot Maritiem Verkiezingsdebat de boot af. Zeevarenden hebben weliswaar een vitaal beroep, maar dit geeft ze nog geen voorrang bij het toedienen van het corona-vaccin.

Selectieve onttrekking zout water in Noordzeekanaal

woensdag 16 december 2020

Met de komst van Zeesluis IJmuiden stroomt straks meer zout water het Noordzeekanaal in. Te veel zout water in het kanaal heeft negatieve effecten op de natuur, land- en tuinbouw en de drinkwatervoorziening. Om dat te voorkomen maakt Rijkswaterstaat gebruik van 'selectieve onttrekking' van zout water.

Partners Maritiem Nederland