Zeevaart | Maritiem Nederland
Zeevaart

Nu al de 25e mammoettanker in Rotterdam

dinsdag 24 mei 2016

Tussen alle glamour van de grootste cruiseschepen ter wereld die Rotterdam en Amsterdam deze dagen aandoen, zou je bijna vergeten dat de ‘reguliere’ zaken gewoon doorgaan. Zo verliet de 25e mammoettanker van 2016 Rotterdam met stookolie voor Singapore.

Geweldloze middelen tegen piraten

woensdag 18 mei 2016

Een geluidskanon dat de geluidssterkte van een F-16 met naverbrander produceert, desoriënterende zoeklichten, verblindende lasers en anti-inklimsystemen kunnen piraten efficiënt weren. Dat blijkt uit een demonstratie van een deel van deze beschermingsmiddelen. Maar kan de scheepvaart zonder private bewapende beveiligers of mariniers van Defensie veilig doorgang vinden?

Verplicht wegen van zeecontainers

woensdag 18 mei 2016

Per 1 juli 2016 is het verplicht om te exporteren zeecontainers te wegen. Zo kunnen de planners betere stuwplannen maken voor containerschepen, wat de veiligheid op zee bevordert.

Multipurpose-reders moeten nog een jaar geduld hebben

maandag 2 mei 2016

Nederlandse reders die actief zijn in de multipurpose-markt moeten nog minstens een jaar geduld hebben voordat hun schepen weer voldoende geld opbrengen. Volgens het maritieme marktonderzoeksbureau Drewry in Londen is een opleving van de vrachtenmarkt voor de multipurpose-schepen niet voor de tweede helft van volgend jaar te verwachten.

Nederlandse vloot kan nog beter scoren

dinsdag 19 april 2016

De Nederlandse vloot scoort lang niet slecht in de rapportages van de International Chamber of Shipping en de Paris MoU (Memorandum of Understanding) on Port State Control (PSC). Maar volgens redersvereniging KVNR moet en kan het nog veel beter. In de Paris MoU-regio zijn vorig jaar tien Nederlandse schepen aangehouden. Dit is het laagste aantal aanhoudingen in de afgelopen vijftien jaar.

Kustvaart blijft worstelen

maandag 18 april 2016

Met de meeste sectoren in het transport gaat het momenteel economisch beter maar niet met de kustvaart, juist de sector waarin het grootste deel van de Nederlandse handelsvloot actief is. De kustvaart - tegenwoordig vaker aangeduid als de shortsea - blijft worstelen met overcapaciteit als gevolg van de nieuwbouwwoede in de jaren voor 2008.

Back to the future

donderdag 14 april 2016

Wat de toekomst brengt, weet niemand. We kunnen wél onze ideeën uitspreken. Dat is precies wat Groot Ship Design uit Leek en Conoship uit Groningen doen, als we hen vragen het vrachtschip van de toekomst voor ons te tekenen. Maar naarmate we ons in de materie verdiepen, blijkt het steeds moeilijker tot een optimaal ontwerp te komen.

Shortsea shipping strijdt voor gelijkstelling met EU-wegvervoer

maandag 21 maart 2016

De een gaat over de weg en de ander over water maar terwijl op dezelfde route binnen Europa de truck genoeg heeft aan slechts één document voor zijn vracht moet voor vervoer via shortsea maar liefst twaalf keer een document worden aangemaakt en een melding worden gedaan bij terminals, havenautoriteiten en douane.

Partners Maritiem Nederland