Zeevaart | Maritiem Nederland
Zeevaart

Multipurpose shortsea-markt beleeft drama

dinsdag 15 november 2016

Het is een drama voor de Nederlandse reders actief in de multipurpose shortsea-markt. Na Flinter, dat op 9 november voor het grootste deel failliet werd verklaard, dreigt nu ook de Harlingse rederij Abis Shipping ten onder te gaan.

Rederij Flinter dreigt kopje onder te gaan

donderdag 27 oktober 2016

Directeur Bart Otto moet binnen de kortste keren met een redder in nood op de proppen komen voor zijn in surseance verkerende rederij Flinter. Zo niet dan valt aan een volledig faillissement van de scheepvaartmaatschappij uit Barendrecht nauwelijks nog te ontkomen.

K-klasse Jumbo zet nieuw record

maandag 11 juli 2016

De vorig jaar in de vaart gekomen 'Fairmaster' van Jumbo Maritime heeft een nieuw hijsrecord gevestigd. Met de twee kranen aan stuurboordzijde van het schip loste het een 1.911 ton wegende fractioneerkolom voor een Maleisische raffinaderij.

Panamakanaal als aanjager van de Panamese economie

donderdag 2 juni 2016

Op 26 juni gaan de nieuwe sluizen van het Panamakanaal officieel open. Het laaiende optimisme uit 2006 over de groei van de vracht door het kanaal is inmiddels getemperd. “De opening komt twee jaar te laat en de kosten zijn uit de hand gelopen. De ACP zal problemen hebben de investeringen terug te verdienen”, zegt onafhankelijk maritiem analist Asaf Ashar.

Partners Maritiem Nederland