Zeevaart | Maritiem Nederland
Zeevaart

CO2-emissie zeevaart stijgt (en daalt op scheepsniveau)

donderdag 6 augustus 2020

In de periode 2012-2018 nam de CO2-uitstoot van de wereldvloot met 9,3 procent toe tot 1056 miljoen ton CO2. Het aandeel van de zeevaart in de mondiale CO2-uitstoot steeg van 2,76 naar 2,98 procent. Na correctie voor de groei van wereldhandel en wereldvloot is het beeld een stuk positiever. Per saldo daalde de CO2-uitstoot per ton nautische mijl met 11,3 procent.

Covid-19 pandemie versnelt bestaande logistieke trends

donderdag 6 augustus 2020

De Covid-19 pandemie leidt tot een versnelling van de bestaande logistieke trends. "Door investeren en samenwerken met partijen in de keten en overheden kunnen we onze positie in de global supply chain niet alleen behouden, maar ook versterken en uitbouwen", zegt ECT-directeur Paul Ham naar aanleiding van de studie van de Erasmus Universiteit over de impact op de lange termijn van de coronacrisis op de haven.

Havens sorteren voor op autonoom varen

woensdag 5 augustus 2020

Slimme schepen zijn in opmars in de internationale scheepvaart en zelfs autonoom varen is niet langer toekomstmuziek. In Singapore is op 4 augustus het Maritime Autonomous Surface Ships (MASS) Port Network opgericht, een samenwerkingsverband van havens om te komen tot standaarden die communicatie tussen autonome schepen en de wal mogelijk maken. Port of Rotterdam is een van de ondertekenaars.

Asfalteren op grote hoogte voor nieuwe zeesluis

dinsdag 21 juli 2020

VolkersWessels-dochterbedrijf KWS Infra Amsterdam-Utrecht is verantwoordelijk voor de terreininrichting van de nieuwe zeesluis bij IJmuiden. Vooral het asfalteren van de sluisplateaus is een uitdagende klus. Het werk vindt plaats op grote hoogte, vlak langs open water.

KVNR ontstemd over trage invoering anti-piraterijwet

maandag 20 juli 2020

De Nederlandse reders zijn niet te spreken over de trage voortgang in het proces van het in werking treden van de Wet ter Bescherming Koopvaardij. De wet, die bewapende particuliere beveiliging aan boord van Nederlandse zeeschepen toestaat, is begin 2019 door de Eerste Kamer aangenomen en wacht nog altijd op invoering. Minister Grapperhaus houdt er rekening mee dat het nog tot 1 januari 2022 duurt voordat de wet in werking zal treden.

Een vijfde van oceaan in kaart

dinsdag 7 juli 2020

Dankzij een internationaal samenwerkingsverband is 19 % van de oceaanbodem in kaart gebracht met een resolutie van 100 bij 100 m. Toen het Nippon Foundation-GEBCO Seabed 2030 Project drie jaar geleden begon was slechts 6 % bekend. In het afgelopen jaar is er 14,5 miljoen km2 (tweemaal Australië) bijgekomen. Het doel is 2030 de hele oceaan te dekken.

Het zeilschip opnieuw uitgevonden

maandag 6 juli 2020

Vanaf 2024 wil Wallenius Marine auto’s per zeilschip over de oceaan vervoeren. Samen met het Zweedse KTH Royal Institute of Technology en met gebruik van de kennis en sleeptank van de maritieme wetenschappers van SSPA, ontwikkelt het bedrijf de Wind Powered Car Carrier (WPCC). Moderne rekenkracht krijgt een belangrijke rol bij het opnieuw ontwikkelen van zeilende vrachtschepen.

Kijk hoe modern onze sector is

maandag 6 juli 2020

Ruim twee jaar staat Annet Koster aan het roer van de Koninklijke Vereniging van Nederlandse Reders (KVNR). Leden signaleren dat er een frisse wind waait. De directeur is trots dat de zeevaart als sector steeds zichtbaarder is. Sinds de coronacrisis staat ze vrijwel elke week de landelijke en internationale media te woord.

Slingeren, dompen, groen water en brekende golven

vrijdag 26 juni 2020

In opdracht van de Onderzoeksraad voor Veiligheid deden Deltares en Marin onderzoek naar het containerverlies van de MSC Zoë ten noorden van de Waddeneilanden in de nacht van 1 op 2 januari 2019. Het containerverlies ontstond door een combinatie van slingeren, dompen, groen-water klappen en brekende golven. De vraag is hoe dit in de toekomst is te voorkomen.

Vaarroute waddeneilanden risicovol voor containerschip

donderdag 25 juni 2020

Het Waddengebied moet beter beschermd worden tegen containerverlies op de vaarroutes die de eilanden noordelijk passeren. Uit het onderzoek van de Onderzoeksraad voor Veiligheid (OVV) blijkt dat de vaarroutes bij noordwesterstorm zeer risicovol zijn voor grote, brede containerschepen. Volgens de OVV is het ongewenst dat deze schepen bij storm de zuidelijke route langs de Waddenkust volgen.

Partners Maritiem Nederland