Zeesluis IJmuiden

Baggeren naar bommen en granaten

maandag 27 juni 2016

In de Nederlandse bodem en waterwegen liggen veel niet-ontplofte bommen, handgranaten en kleine munitie. Aannemers moeten daarom goed uitzoeken wat de risico’s zijn voordat het baggerwerk kan beginnen.

‘De energietransitie biedt volop uitdagingen voor de haven’

maandag 18 juli 2016

Hoe liggen terreinen voor kolenoverslag er over dertig jaar bij? Komen er over vijftig jaar nog steeds tankers met aardolieproducten naar de grootste benzinehaven van Europa? En zet de nieuwe zeesluis bij IJmuiden de deur op een kier om toch weer een bescheiden diepzee containerlijndienst binnen te halen? Volgens scheidend CEO van Havenbedrijf Amsterdam Dertje Meijer zijn er na de verzelfstandiging en het besluit rond de bouw van de nieuwe zeesluis nog volop uitdagingen voor de Amsterdamse haven.

Bouwstart nieuwe zeesluis IJmuiden

woensdag 7 september 2016

Met een symbolische druk op de knop heeft minister Schultz van Haegen (Infrastructuur en Milieu) woensdag 7 september het officiële startsein gegeven voor de bouw van de nieuwe zeesluis in IJmuiden.

Informatiecentrum SHIP over nieuwe zeesluis IJmuiden

woensdag 8 maart 2017

Op vrijdag 31 maart opent informatiecentrum SHIP in IJmuiden zijn deuren. Vlakbij de bouwlocatie krijgen bezoekers uitgebreide informatie over de grootste zeesluis ter wereld (500 x 70 x 18 meter), het Noordzeekanaal, de Amsterdamse havenregio en technische beroepen voor jongeren.

IJmuiden verwelkomt eerste deur nieuwe zeesluis

woensdag 23 januari 2019

Op 20 januari is de eerste van in totaal drie deuren van de nieuwe zeesluis aangekomen in IJmuiden. Met een tussenstop op de Tweede Maasvlakte heeft de deur ruim 26.000 km afgelegd vanaf Zuid-Korea. De laatste etappe van 80 km over de Noordzee nam 30 uur in beslag en verliep rimpelloos.

Tweede deurkas zeesluis IJmuiden op z'n plek

vrijdag 11 oktober 2019

De tweede deurkas van de nieuwe zeesluis IJmuiden is succesvol afgezonken en ligt op zijn definitieve positie. In de deurkas van het binnenhoofd rolt straks de sluisdeur aan de kanaalzijde in en uit en is tevens plaats voor de reservedeur.

Partners Maritiem Nederland