Toeleveranciers | Maritiem Nederland
Toeleveranciers

De Maritieme toeleveringsindustrie

Omzet: 3,5 miljard euro (export: 1,8 miljard euro)
14.600 banen
670 bedrijven
Branchevereniging: Scheepsbouw Nederland

Ongeveer 70% van de waarde van een schip komt van toeleveranciers - bedrijven die bijvoorbeeld motoren, schroeven of kranen leveren, maar ook minder tastbare diensten als scheepsontwerp en veiligheidsanalyses. Een groot deel van de werkgelegenheid in deze branche komt van een tiental toonaangevende internationaal opererende bedrijven, maar het grote aantal bedrijven in deze branche duidt op relatief veel MKB bedrijven.

Samenwerking met Finco Fuel geeft GoodFuels vleugels

maandag 6 januari 2020

FinCo Fuel verwerft een meerderheidsbelang in GoodNRG, moedermaatschappij van duurzame brandstofleverancier GoodFuels. FinCo Fuel Group is actief in de downstream brandstoffenmarkt in Noord-West Europa en biedt haar klanten een breed portfolio van minerale en biobrandstoffen.

Pon Holding verwerft alle aandelen RH Marine

maandag 23 december 2019

Pon Holding heeft aangekondigd het meerderheidsbelang van Parcom Capital in RH Marine Group over te nemen. RH Marine Group wordt met deze transactie volledig eigendom van Pon. Beide bedrijven willen de overname voor eind januari 2020 beklinken.

Online tool Igus voorspelt levensduur geprint tandwiel

woensdag 18 september 2019

Hoe lang gaat een geprint tandwiel mee? Igus heeft een online tandwiel-levensduurcalculator ontwikkeld voor haar 3D-geprinte tandwielen, gemaakt middels laser-sintering van high-performance kunststof iglidur I3. Binnen enkele seconden krijgt de gebruiker inzicht in de levensduur van de slijtvaste component.

SMST levert davit-systemen voor Loodswezen

dinsdag 23 juli 2019

SMST heeft drie nieuwe davit-systemen geleverd voor loodsvaartuig 'Procyon' van het Nederlands Loodswezen. Met deze compacte hijskranen kunnen de Fast Launch Craft-jollen van het loodsvaartuig veilig te water worden gelaten (en weer geborgen).

Veth Propulsion breidt uit in Frankrijk

donderdag 9 mei 2019

Veth Propulsion breidt haar internationale netwerk uit door Esco Transmissions te benoemen als haar agent voor de Franse markt. Esco was al onderdeel van het netwerk van Twin Disc, het moederbedrijf van Veth.

Partners Maritiem Nederland