Toeleveranciers | Maritiem Nederland
Toeleveranciers

De Maritieme toeleveringsindustrie

Omzet: 3,5 miljard euro (export: 1,8 miljard euro)
14.600 banen
670 bedrijven
Branchevereniging: Scheepsbouw Nederland

Ongeveer 70% van de waarde van een schip komt van toeleveranciers - bedrijven die bijvoorbeeld motoren, schroeven of kranen leveren, maar ook minder tastbare diensten als scheepsontwerp en veiligheidsanalyses. Een groot deel van de werkgelegenheid in deze branche komt van een tiental toonaangevende internationaal opererende bedrijven, maar het grote aantal bedrijven in deze branche duidt op relatief veel MKB bedrijven.

Grote order voor Bakker Sliedrecht

maandag 4 november 2013

Bakker Sliedrecht gaat aandrijfsystemen ontwerpen, leveren en in bedrijf stellen die bedoeld zijn voor zeven aluminium catamarans, ontworpen door CoCo Yachts Holland uit Heukelum.

Spliethoff investeert in scrubbers

maandag 4 november 2013

De Amsterdamse scheepvaartmaatschappij Spliethoff is met het Zweedse technologiebedrijf Alfa Laval in onderhandeling over de levering van nog eens negentien scrubbers (rookgasreinigers) voor haar vloot.

‘Voor innovatie heb je ondernemers nodig’

dinsdag 8 oktober 2013

Moritz Krijgsman (52) is sinds 2003 directeur van Alewijnse Marine Technology (AMT), dat samen met een aantal partners een waterstofboot ontwikkelde. Krijgsman begon zijn carrière als marineofficier en stapte na veertien jaar over naar het bedrijfsleven. “Ik geef nu op precies dezelfde manier leiding als ik deed aan boord van een onderzeeboot.”

Jack-up platform wordt hotel

donderdag 9 mei 2013

Wegens veiligheidsregels mag offshore personeel uitsluitend tijdens werkzaamheden aan boord van productieplatforms. Steeds vaker worden daarom jack-up platforms omgebouwd tot offshore hotels.

Partners Maritiem Nederland