Toeleveranciers | Maritiem Nederland
Toeleveranciers

De Maritieme toeleveringsindustrie

Omzet: 3,5 miljard euro (export: 1,8 miljard euro)
14.600 banen
670 bedrijven
Branchevereniging: Scheepsbouw Nederland

Ongeveer 70% van de waarde van een schip komt van toeleveranciers - bedrijven die bijvoorbeeld motoren, schroeven of kranen leveren, maar ook minder tastbare diensten als scheepsontwerp en veiligheidsanalyses. Een groot deel van de werkgelegenheid in deze branche komt van een tiental toonaangevende internationaal opererende bedrijven, maar het grote aantal bedrijven in deze branche duidt op relatief veel MKB bedrijven.

3D-printen in de maritieme en offshore sector

woensdag 28 oktober 2015

Op ieder boorplatform en schip een 3D-printer, om zo componenten die aan vervanging toe zijn op locatie te fabriceren. Boor- of baggerschepen hoeven niet meer te wachten op reserveonderdelen, ze kunnen ze gemakkelijk zelf aan boord maken. Maar uitdagingen zijn er nog voldoende.

Sandfirden LNG-motoren voor EcoLiner

vrijdag 3 april 2015

De EcoLiner Binnenvaarttanker die Damen momenteel in aanbouw heeft in Hardinxveld krijgt vier LNG-gasmotoren van Sandfirden Technics in de machinekamer, zo maakte de toeleverancier uit Den Oever onlangs bekend.

‘Betrouwbaarheid slaat aan’

maandag 30 maart 2015

De Osse Equipment Manufacturing (OEM) Group maakt grote, nauwkeurige en complexe metaalproducten. Sinds kort slaat die combinatie van kenmerken verrassend goed aan binnen de offshore sector. Inmiddels maakt de groep essentiële systemen voor FPSO’s zoals swivel stacks, chainstoppers, drukvaten en drukhoudend leidingwerk. Bij de eisen die hiervoor gelden voelt het bedrijf zich als een vis in het water. Daarnaast draagt de open bedrijfscultuur zeker bij tot het succes, meent eigenaar-directeur Eelco Osse.

NS100 Radar voor ‘Zr. Ms. Rotterdam’

maandag 22 december 2014

De Koninklijke Marine heeft een contract gesloten met Thales voor de levering en installatie van de nieuwe NS100 radar op de in 1998 in dienst gestelde 'Zr. Ms. Rotterdam'. De nieuwe radar vervangt het dertig jaar oude radarsysteem dat bij de bouw van amfibisch transportschip Rotterdam van een ander marineschip gehaald werd.

Partners Maritiem Nederland