Toeleveranciers

‘Voor innovatie heb je ondernemers nodig’

dinsdag 8 oktober 2013

Moritz Krijgsman (52) is sinds 2003 directeur van Alewijnse Marine Technology (AMT), dat samen met een aantal partners een waterstofboot ontwikkelde. Krijgsman begon zijn carrière als marineofficier en stapte na veertien jaar over naar het bedrijfsleven. “Ik geef nu op precies dezelfde manier leiding als ik deed aan boord van een onderzeeboot.”

Hoog rendement en betaalbare elektrische voorstuwing

vrijdag 23 mei 2014

Een binnenvaartschip met conventionele propulsie is ‘old skool’. Diesel-elektrisch varen is ‘new skool’ maar een genset op MGO of LNG is een nog slimmere keus. Dan blijken er binnen elektrische propulsie ook weer innovaties te zijn waardoor het toch nog slimmer en beter kan. Sandfirden Technics laat het zien.

Industrie maakt zich op voor miljardenmarkt

woensdag 30 juli 2014

Als alle reders doen wat ze moeten doen en hun schepen aanpassen aan de nieuwe milieueisen breken er de komende jaren gouden tijden aan voor (reparatie)werven en maritieme toeleveranciers. Het gaat in deze zogeheten retrofitmarkt om maar liefst tientallen miljarden euro’s aan omzet waar ook Nederlandse bedrijven, Damen voorop, graag een aandeel in willen hebben.

CIG doet meer dan staalpakketten leveren

maandag 4 augustus 2014

Central Industry Group (CIG) gaat in opdracht van twee Nigeriaanse reders acht schepen bouwen voor de offshore: twee offshore support vessels, vier anchor handling supply vessels en twee accommodation crane barges. Het Groningse bedrijvenconglomeraat doet tegenwoordig veel meer dan staalpakketten leveren voor Noord-Nederlandse werven.

‘We geloofden: dit gaat gewoon lukken’

maandag 22 september 2014

Simon Bosschieter vond tijdens zijn studie in Delft een ongebruikt patent in het archief van de Technische Universiteit: een ontwerp voor een opvouwbare zeecontainer. Zeven jaar later is deze container ISO-gecertificeerd en testen drie rederijen hem. “We kregen zo vaak te horen dat het niet zou lukken, dat we het gingen doen.”

‘Betrouwbaarheid slaat aan’

maandag 30 maart 2015

De Osse Equipment Manufacturing (OEM) Group maakt grote, nauwkeurige en complexe metaalproducten. Sinds kort slaat die combinatie van kenmerken verrassend goed aan binnen de offshore sector. Inmiddels maakt de groep essentiële systemen voor FPSO’s zoals swivel stacks, chainstoppers, drukvaten en drukhoudend leidingwerk. Bij de eisen die hiervoor gelden voelt het bedrijf zich als een vis in het water. Daarnaast draagt de open bedrijfscultuur zeker bij tot het succes, meent eigenaar-directeur Eelco Osse.

3D-printen in de maritieme en offshore sector

woensdag 28 oktober 2015

Op ieder boorplatform en schip een 3D-printer, om zo componenten die aan vervanging toe zijn op locatie te fabriceren. Boor- of baggerschepen hoeven niet meer te wachten op reserveonderdelen, ze kunnen ze gemakkelijk zelf aan boord maken. Maar uitdagingen zijn er nog voldoende.

Boskalis stapt in biobrandstof voor schepen

maandag 25 april 2016

Boskalis is met motorenbouwer Wärtsilä en brandstofleverancier GoodFuels begonnen met een proef voor het gebruik van biobrandstoffen voor schepen. Het gaat om zogeheten ‘drop-in’ brandstoffen. Deze kunnen de huidige stookolie (HFO of heavy fuel oil) en gasolie (MGO of marine gas oil) vervangen, met gebruikmaking van de bestaande voortstuwingsinstallatie. Ze kunnen ook gemengd worden met brandstof op fossiele basis.

Schone truckmotoren voor commerciële schepen

dinsdag 12 juli 2016

Meer draaiuren en hogere belasting, dat is waar de ingenieurs van Volvo Penta rekening mee moeten houden wanneer ze de truckmotoren van het moederbedrijf klaarstomen voor commerciële maritieme toepassingen. Maritiem Nederland nam een kijkje bij het testcentrum van Volvo Penta in Göteborg.

Partners Maritiem Nederland