Toeleveranciers | Maritiem Nederland
Toeleveranciers

De Maritieme toeleveringsindustrie

Omzet: 3,5 miljard euro (export: 1,8 miljard euro)
14.600 banen
670 bedrijven
Branchevereniging: Scheepsbouw Nederland

Ongeveer 70% van de waarde van een schip komt van toeleveranciers - bedrijven die bijvoorbeeld motoren, schroeven of kranen leveren, maar ook minder tastbare diensten als scheepsontwerp en veiligheidsanalyses. Een groot deel van de werkgelegenheid in deze branche komt van een tiental toonaangevende internationaal opererende bedrijven, maar het grote aantal bedrijven in deze branche duidt op relatief veel MKB bedrijven.

Fleet Cleaner neemt tweede werkschip in gebruik

dinsdag 20 juli 2021

Op 16 juli heeft Mirelle Pennings, directeur Commercial Banking bij Rabobank, de Thunderbird 2 (TB2) gedoopt. De TB2 is het tweede werkschip van Fleet Cleaner, een groene scale-up uit Delft die met behulp van zelfontwikkelde robots de romp van zeeschepen ontdoet van aangroei zoals algen en mosselen. De TB2 is het eerste schip ter wereld dat tankers explosieveilig kan reinigen tijdens het laden en lossen.

Steun voor innovatieve jet thruster Holland Marine Parts

dinsdag 6 juli 2021

Vijf jaar geleden hebben de Drechtsteden het MKB-Katalysatorfonds in het leven geroepen. Het fonds stimuleert en ondersteunt MKB-ondernemers in de (maritieme) maakindustrie in de eerste fase van hun innovaties. Eén van de 29 bedrijven die dankzij het fonds een podium hebben gekregen is Holland Marine Parts uit Dordrecht, dat een innovatieve water jet boegschroef heeft ontwikkeld.

Roeren met hoge liftkracht voor Arklow-schepen

donderdag 24 juni 2021

Damen Marine Components levert roeren met hoge liftkracht voor de tien schepen die Ferus Smit bouwt voor de Ierse rederij Arklow Shipping. Het laatste schip van de serie, de Arklow Artist, komt binnen afzienbare tijd in de vaart. Om hoge liftkrachten te kunnen genereren, zijn de schepen uitgerust met Van der Velden Master-roeren en Barke high-lift flaproeren.

Veth heeft al 46 Stage V motoren in opdracht

woensdag 16 juni 2021

Veth Propulsion in Papendrecht is druk met het uitleveren van Stage V motoren van Scania voor de binnenvaart. Inmiddels heeft Veth al tientallen gecertificeerde motoren verkocht. Scania was een van de eerste motorenfabrikanten die kwam met een Stage V gecertificeerde motor. Het eerste schip dat is voorzien van Stage V gecertificeerde motoren was het kraanschip ‘Stormvogel’. Hierop draaien sinds een half jaar drie DC 13 Stage V generatorsets.

Verhoef EMC komt onder hoede ADS van Stigt

donderdag 10 juni 2021

Verhoef EMC is overgenomen door de Stokvis Group, moederbedrijf van ADS van Stigt. Dit elektrotechnische bedrijf is gevestigd in Sliedrecht en viel voorheen onder de Bakker Groep (bekend als Bakker Sliedrecht) van Pon. Verhoef EMC komt onder de hoede van ADS van Stigt, maar blijft wel zelfstandig opereren.

LNG-ombouw Münsterland bereikt eindfase

dinsdag 1 juni 2021

Het passagiersschip ‘Munsterland’ heeft de doklocatie van Niestern Sander in Delfzijl verlaten. Het schip zal de komende periode aan de binnendijkse locatie van de Groningse scheepswerf worden afgebouwd. Hiermee is de laatste fase van het conversieproject ingegaan.

Coronacrisis klap voor omzet maritieme maakindustrie

woensdag 26 mei 2021

Zoals verwacht heeft de Nederlandse maritieme maakindustrie in 2020 flink te lijden gehad onder de coronacrisis. Met uitzondering van de superjachtbouw daalde de orderintake in alle maritieme segmenten. De totale omzet van de Nederlandse maritieme maakindustrie daalde met 9,5 procent ten opzichte van 2019 tot 7,0 miljard euro.

Nominatie uitvinder Ampelmann voor Europese award

woensdag 5 mei 2021

Jan van der Tempel, de bedenker van de Ampelmann, is door het Europees Octrooibureau genomineerd voor de European Inventor Award. De Ampelmann is een voor deining compenserend platform aan boord van schepen om personeel en goederen veilig over te kunnen zetten naar bijvoorbeeld offshore windturbines.

Britse schepen welkom voor onderhoud in Nederland

vrijdag 9 april 2021

Vissersschepen uit Groot-Brittannië mogen voor onderhoud toch weer gebruik maken van meer scheepswerven in Nederland. Na een succesvolle lobby van Metaalunie en VNO-NCW samen met onder meer NMT en VisNed heeft het ministerie van LNV hierover nieuwe afspraken gemaakt met de Europese Commissie.

Partners Maritiem Nederland