Shipyard De Hoop
Fast Supply and Intervention Vessel 'Karina'. Foto: Shipyard De Hoop

‘Wie koppijn heeft, verdient geld’

maandag 14 april 2014

In Nederland overleeft de scheepsbouw niet, omdat arbeid te duur is en er onvoldoende technici te vinden zijn. De scheepsbouw is conservatief en een gezond bedrijf moet groeien. Wie praat met Patrick Janssens, directeur-eigenaar van Scheepswerf De Hoop, ziet het ene na het andere conventional wisdom uit de scheepsbouwindustrie sneuvelen. “Er is niets mooiers dan het tegendeel bewijzen.”

Heeft de olieprijs de bodem bereikt?

donderdag 19 november 2015

Volgens het Internationaal Energie Agentschap (IEA) zijn de olievoorraden hoger dan verwacht. Op de productie van negentig miljoen vaten is er een overschot van twee miljoen. Goldman Sachs stelt als reactie daarop dat de olieprijs van 50 dollar/barrel nog wel vijftien jaar zo laag kan blijven. Sterker nog, zij achten zelfs een prijs van 20 dollar/barrel mogelijk. Komen met zulke prijzen offshore exploratie en exploitatie in de problemen en hoe gaan Nederlandse bedrijven dit te lijf?

Zeven FSIV’s in aanbouw bij De Hoop

donderdag 13 november 2014

Shipyard De Hoop bouwt momenteel aan zeven Fast Supply & Intervention Vessels voor Oceanografia. Bijzonder is de hybride voortstuwing, die uniek is voor dit soort kleinere snelle schepen.

Bouw tien PSV's voor ADNOC goed onderweg

dinsdag 4 augustus 2015

Deze zomer leverde Shipyard De Hoop de eerste uit een serie van tien platformbevrachters op aan Esnaad, een werkmaatschappij van de Abu Dhabi National Oil Company. Aan vijf zusterschepen wordt gelijktijdig gebouwd.

Partners Maritiem Nederland