Scheepsbouw | Maritiem Nederland
Scheepsbouw

Scheepsbouw in Nederland

Omzet: 3,5 miljard euro (Export: 1,6 miljard euro)
9300 banen
Gespecialiseerd in complexe schepen
Branchevereniging: nNetherlands Maritime Technology

De Nederlandse scheepsbouw is gespecialiseerd in complexe offshore- en baggerschepen en innovatieve algemene ladingschepen voor de kustvaart. De bouw van de grootste schepen, en doorgaans vrij eenvoudige schepen, is bijna volledig verplaatst naar het verre oosten. Daarnaast is er in de sector sprake van een hoge mate van internationalisering, wat in de praktijk inhoudt dat grote werven complexe schepen in Nederland bouwen en series en/of de casco's in lage lonen landen laten bouwen.

 

Arnout Damen krijgt dagelijkse leiding Damen Shipyards

maandag 23 december 2019

Arnout Damen (49) krijgt per 1 januari 2020 de dagelijkse leiding van Damen Shipyards Group. De nieuwe CEO neemt het stokje over van René Berkvens die dertien jaar aan het roer stond. Tegelijkertijd schakelt het bedrijf over op een divisiestructuur om daarmee slagvaardiger en efficiënter de markt te kunnen bedienen.

Groen licht voor combat support shop Zr. Ms. Den Helder

vrijdag 20 december 2019

Vlak voor het Kerstreces heeft het kabinet de zogenoemde D-brief naar de Tweede Kamer gestuurd om met de bouw van het combat support ship 'Zr.Ms. Den Helder' te beginnen. Met dit nieuwe schip wordt de bevoorradingscapaciteit van de Marine weer uitgebreid naar twee schepen. Damen Schelde Naval Shipbuilding (DSNS) gaat de bouw begeleiden.

Handen op elkaar voor meer Noordelijke samenwerking

vrijdag 20 december 2019

Het Noordelijke scheepsbouwcluster wil graag samenwerken, zo bleek tijdens een levendige ontbijtbijeenkomst van NMT en de Groninger Maritime Board, op 19 december in Groningen. Bij gezamenlijk optrekken, efficiënter werken, slimmer ontwerpen en meer doen met robotisering kunnen de werven de kosten met 30 procent verlagen.

Onzekerheid over vervanging onderzeeboten houdt aan

maandag 16 december 2019

Het kabinet laat de Nederlandse marinebouw industrie nog langer in onzekerheid over de bouw van de nieuwe onderzeeboten. Volgens de B-brief krijgen drie van de vier consortia, Naval Group/IHC, Saab-Kockums/Damen en Thyssen Krupp Marine Systems, de gelegenheid om hun aanbiedingen verder te detailleren. Een definitieve beslissing valt pas in 2021 en wordt mogelijk doorgeschoven naar een volgend kabinet.

Damen bouwde Engels day cruise vessel op locatie

vrijdag 13 december 2019

Op 11 december is de 'MV Swift' te water gelaten, een day cruise vessel dat gaat varen op Windermere, het grootste natuurlijke meer van Engeland in het Lake District National Park. Damen bouwde het 34 m lange schip op locatie in opdracht van Windermere Lake Cruises.

Gronings inspectieschip vaart slim en groen

woensdag 11 december 2019

Na een jaar bouwtijd en een uitgebreide testperiode heeft Koninklijke Niestern Sander het nieuwe provinciale inspectieschip ‘PW18’ opgeleverd aan de provincie Groningen. Het nieuwe volledig elektrisch aangedreven inspectieschip kan een volledige werkdag CO2-neutraal varen.

Damen voltooit combat system voor Indonesisch fregat

vrijdag 6 december 2019

Damen Shipyards en haar Indonesische partner PT PAL hebben de installatie voltooid van het combat system op de 'KRI Raden Eddy Martadinata', het eerste nieuwe fregat in de Sigma 10514 Perusak Kawal Rudal klasse. Het fregat is gebouwd in opdracht van het Indonesische ministerie van Defensie.

Doop zeegaand patrouilleschip nationale politie

dinsdag 3 december 2019

Op 29 november is het eerste van zes nieuwe patrouilleschepen voor de Nationale politie gedoopt. Het contract is getekend na een Europese aanbesteding. Het gaat om drie Stan Patrol 2005 schepen voor de binnenwateren en drie zeegaande Stan Patrol 2506 vaartuigen.

Kraan van 5.000 ton voor installatieschip Orion

dinsdag 26 november 2019

Het nieuwe DP3 installatieschip 'Orion' van DEME is aangekomen in de haven van Rostock (Duitsland). Hier zal Liebherr een enorme kraan met een hijscapaciteit van 5.000 ton op het schip installeren. Met deze hijscapaciteit zou de kraan negen volgeladen A380-vliegtuigen in een keer kunnen heffen.

Partners Maritiem Nederland