Scheepsbouw

Duurzaamheid van ontwerp tot sloop

woensdag 22 juli 2015

Als je als thema duurzaamheid en zeevaart kiest, kom je vanzelf terecht bij professor Hans Hopman, professor in Scheepsontwerpen aan de TU Delft. Duurzaamheid heeft immers alles te maken met het ontwerp, het gebruiksprofiel én de manier waarop een schip gesloopt wordt. “Op alle terreinen maken we dankzij onderzoek en optimalisatietechnieken nog steeds progressie.”

Flinter bouwt aan de beste bemanningen

dinsdag 15 september 2015

Als rederij kun je nog zulke mooie schepen laten bouwen maar als de bemanning daar slecht mee omgaat, blijven inkomsten tegenvallen. Volgens crewing director Monica Milcoveanu van Flinter is betrokkenheid bij het schip en een goede sfeer aan boord cruciaal. Investeren in nieuwe schepen blijft even uit door de lage tarieven, maar een goede bemanning kan het verschil maken.

Meer LNG en nabehandeling bij invoering IMO Tier III

maandag 25 januari 2016

Op 1 januari 2016 is de IMO Tier III-regelgeving ingegaan voor alle NECA-gebieden. Dat betekent dat alle koopvaardijschepen waarvan de kiel wordt gelegd na deze datum aan strenge regelgeving moeten voldoen wat betreft de uitstoot van stikstofoxiden. Wat betekent dit voor de motoren, nabehandeling van rookgassen of het ombouwen van bestaande schepen?

Vol gas voor VeKa

woensdag 10 februari 2016

Scheepswerf VeKa uit Werkendam heeft de crisis gevoeld. Maar het tij blijkt gekeerd. De orderportefeuille vult zich weer en de scheepswerf gonst van het werk. Onlangs werd de handtekening gezet onder een order voor vijftien dual-fueltankers voor de Belgische rederij Plouvier. Tijd voor een bezoek.

Back to the future

donderdag 14 april 2016

Wat de toekomst brengt, weet niemand. We kunnen wél onze ideeën uitspreken. Dat is precies wat Groot Ship Design uit Leek en Conoship uit Groningen doen, als we hen vragen het vrachtschip van de toekomst voor ons te tekenen. Maar naarmate we ons in de materie verdiepen, blijkt het steeds moeilijker tot een optimaal ontwerp te komen.

Kustvaart blijft worstelen

maandag 18 april 2016

Met de meeste sectoren in het transport gaat het momenteel economisch beter maar niet met de kustvaart, juist de sector waarin het grootste deel van de Nederlandse handelsvloot actief is. De kustvaart - tegenwoordig vaker aangeduid als de shortsea - blijft worstelen met overcapaciteit als gevolg van de nieuwbouwwoede in de jaren voor 2008.

C-Job Naval Architects: ‘We pakken het een beetje anders aan’

vrijdag 29 april 2016

Met de zinsnede ‘ja maar, we doen het normaal altijd zo’ moet je bij C-Job Naval Architects niet aankomen. Het bedrijf ontwerpt samen met de klant specifieke schepen, voor een specifieke taak, met specifieke uitdagingen betreffende schone voortstuwing. De nieuwe veerboot tussen Texel en Den Helder is een sprekend voorbeeld van symbiose tussen het plan van eisen van TESO en de ontwerpfilosofie van het Hoofddorpse ontwerpbureau.

Friese scheepjes voor de Schotse visteelt

woensdag 18 mei 2016

Bijlsma in Warten is een naam met geschiedenis. Eens was hier een scheepswerf met die naam, opgericht in 1904, gesloten in 2003. Nu bouwt Tjeerd-Wiebe Bijlsma, de jongste van de drie broers die in Bijlsmawerf zaten, met Maritiem Cluster Friesland (MCF) weer schepen. Soms elders, soms hier in Warten.

‘Een klant wil altijd een schip met vijf poten’

vrijdag 27 mei 2016

Terwijl andere werven in het noorden van Nederland zitten te springen om orders zijn er ook enkele die momenteel kunnen bogen op een gezonde orderportefeuille. Een daarvan is de al meer dan 200 jaar (in 2012) bestaande scheepswerf van Royal Bodewes in Martenshoek (gemeente Hoogezand) die op dit moment maar liefst zestien schepen in opdracht heeft.

'Het moet betaalbaar én bouwbaar blijven'

donderdag 2 juni 2016

Kwalitatief hoogwaardige projecten onder hoge tijdsdruk op tijd afleveren. Of het nu gaat om een hotel op het water voor 600 mensen of een nieuwe accommodatie op de Giant 7 van Boskalis, Holland Shipyards wist deze beide klussen in vier maanden tijd te klaren. “Een standaard buitenlandse werf zou hier al snel anderhalf jaar over doen”, vertelt Marco Hoogendoorn van Holland Shipyards trots. “En de nieuwe EDDY Tug waar we nu mee bezig zijn, bouwen we in zeven maanden. Ook dat is erg snel, maar dat kunnen we goed. We hebben bijna altijd te maken met tijdsdruk.”

Partners Maritiem Nederland