Scheepsbouw

Royal IHC schrijft voor derde jaar op rij rode cijfers

donderdag 1 augustus 2019

Na eerdere rode cijfers in 2016 en 2017 heeft Royal IHC het 'moeilijke jaar' 2018 opnieuw met een negatief resultaat afgesloten. Vooral door kostenoverschrijding bij een aantal uitdagende innovatieve projecten resteerde onder aan de streep een verlies van 80,6 miljoen euro.

Eerste MAD 3500 baggerschip te water bij Damen Galati

vrijdag 2 augustus 2019

Op de werf van Damen Shipyards in Galati is de eerste MAD 3500 in de Marine Aggregate Dredger-klasse te water gelaten. De 'Cemex Go Innovation' gaat varen voor Cemex UK Marine en is de eerste van een nieuwe generatie efficiënte baggerschepen voor de winning van zand en grind op de zeebodem.

's Werelds grootste plug-in hybride veerboot in de vaart

dinsdag 6 augustus 2019

Begin augustus heeft Ulstein Verft in Noorwegen de 'Color Hybrid' afgeleverd, de grootste plug-in hybride veerboot ter wereld. Met een lengte van 160 m en een breedte van 27,1 m heeft de RoRo ferry voor rederij Color Line een capaciteit van 2.000 passagiers en 500 auto's.

Damen brengt duurzame ambitie in praktijk

dinsdag 6 augustus 2019

Damen Shipyards Group gaat zonnepanelen aanbrengen op al haar Nederlandse werven. In totaal zullen de zonnepanelen jaarlijks 12 MW aan duurzaam opgewekte energie opleveren, voldoende om te voorzien in 13 procent van de energiebehoefte van de scheepsbouwer.

IHC verkoopt voor 100 miljoen euro aan dredgers

donderdag 26 september 2019

Voor verschillende klanten in Afrika en Azië gaat Royal IHC Beagle cutter suction dredgers (csd's) en een Easydredge trailing suction hopper dredger (tshd) leveren. De levering van de gestandaardiseerde baggerschepen is goed voor een totale omzet van 100 miljoen euro

Rutte maakt kennis met eerste elektrische sleepboot

dinsdag 8 oktober 2019

Tijdens zijn bezoek aan Nieuw-Zeeland heeft premier Rutte zich in de haven van Auckland laten informeren in de haven van Auckland (Nieuw-Zeeland) laten informeren over de bouw van de eerste volledig elektrische sleepboot ter wereld. Damen Shipyards is een van de partijen die bij het project zijn betrokken.

Kiellegging voor diving bell vessel Duisburg

vrijdag 25 oktober 2019

Bij Europoort Construction in Hendrik Ido Ambacht vond de kiellegging plaats van een bijzonder vaartuig: een diving bell vessel dat wordt gebruikt bij onderwaterinspecties op de Rijn. Damen bouwt het schip voor de Duisburgse vaarwegen- en scheepvaartautoriteit WSA.

Partners Maritiem Nederland