Scheepsbouw | Maritiem Nederland
Scheepsbouw

Scheepsbouw in Nederland

Omzet: 3,5 miljard euro (Export: 1,6 miljard euro)
9300 banen
Gespecialiseerd in complexe schepen
Branchevereniging: nNetherlands Maritime Technology

De Nederlandse scheepsbouw is gespecialiseerd in complexe offshore- en baggerschepen en innovatieve algemene ladingschepen voor de kustvaart. De bouw van de grootste schepen, en doorgaans vrij eenvoudige schepen, is bijna volledig verplaatst naar het verre oosten. Daarnaast is er in de sector sprake van een hoge mate van internationalisering, wat in de praktijk inhoudt dat grote werven complexe schepen in Nederland bouwen en series en/of de casco's in lage lonen landen laten bouwen.

 

NG Shipyards bouwt NIOZ-survey vessel Adriaen Coenen

dinsdag 23 maart 2021

Koninklijk Nederlands Instituut voor Onderzoek der Zee (NIOZ) en Next Generation Schipyards hebben op 23 maart het contract getekend voor de bouw van het nieuwe onderzoeks- en ondersteuningsvaartuig voor de Wadden. Dit duurzame onderzoekschip zal in het voorjaar van 2022 in de vaart worden genomen onder de naam 'Adriaen Coenen'.

Damen Ship Lease verlengt samenwerking met NIBC

vrijdag 19 maart 2021

NIBC Bank, Damen Ship Lease en Damen Financial Services gaan een meerjarige samenwerking aan op het gebied van het leasen van schepen. Damen Financial Services is een nieuwe divisie binnen Damen die klanten ondersteunt bij het financieren van nieuwe schepen met zowel operationele als financiële leaseconstructies.

IHC levert cutterzuiger af aan Suez Canal Authority

vrijdag 19 maart 2021

Royal IHC heeft de cutter suction dredger Mohab Mammesh officieel overgedragen aan de Suez Canal Authority (SCA). Na de inbedrijfstelling en de voltooiing van de baggerproeven voor de Nederlandse kust en het Haringvliet is het schip nu klaar om zijn taken uit te gaan voeren.

Damen levert RSD tugs aan Thomas Services Maritimes

woensdag 17 maart 2021

Damen Shipyards Group heeft twee RSD Tugs 2513 geleverd aan Thomas Services Maritimes. TSM zal de schepen exploiteren op de Seine vanuit Port de Rouen, gelegen tussen Rouen en Honfleur. De sleepboten gaan tankers en bulkvrachtschepen begeleiden vanuit en naar de haven van Rouen, Europa's grootste graanterminal.

Sif neem 'KCI the engineers' over van Royal IHC

dinsdag 16 maart 2021

Sif neemt 'KCI the engineers' (KCI) over van Royal IHC. KCI biedt werk aan 65 mensen, die samen 9 miljoen euro aan winstgevende omzet in 2020 hebben gerealiseerd. Het management van KCI was betrokken bij het overnametraject en is zeer tevreden om nu onderdeel te zijn van Sif Holding gevestigd in Roermond en Rotterdam. Het management van KCI blijft in functie.

Dredger met een stekker

maandag 15 maart 2021

Damen Shipyards heeft weer een stap gezet in zijn ambitie om in 2030 voor elk soort schip een duurzame variant te hebben. De Electric Cutter Suction Dredger ECSD650 kan volledig elektrisch op maximaal 18 meter diepte baggeren.

Maersk waagt zich aan de grote puzzel

maandag 15 maart 2021

Een eerste klimaatneutraal schip in 2023 en een CO2-neutrale vloot in 2050. De grootste maritieme vervoerder ter wereld, A.P. Møller-Maersk, wil helemaal af van stookolie. Aan hoofd Innovatie Jacob Sterling de taak om de ‘groene’ scheepsaandrijving en brandstof van de toekomst te creëren. Of te vinden. “De druk om schoner te varen, is groot. We moeten wel.”

Minister steekt 4 miljoen in bouw waterstofschip

vrijdag 12 maart 2021

Waterstof is een interessante optie voor de aandrijving voor binnenvaartschepen. Om die ontwikkeling aan te jagen trekt minister Van Nieuwenhuizen 4 miljoen euro uit voor de bouw, ontwikkeling en het in de vaart brengen van het eerste binnenvaartvrachtschip in Nederland dat wordt aangedreven door waterstof.

Longship bestelt twee coasters bij Bijlsma Shipyard

woensdag 10 maart 2021

Longship Group en VMS Shipping Group hebben een opdracht geplaatst voor twee schepen van het type Bijlsma Trader 6000 bij Bijlsma Shipyard in Lemmer, een dochteronderneming van Veka Shipbuilding Group. Met de vlootuitbreiding versterkt Longship zijn positie in het segment 6.000 dwt-schepen. Longship wordt verantwoordelijk voor het commercieel beheer van de schepen, VMS Shipping verzorgt het technisch beheer.

Partners Maritiem Nederland