Offshore Wind | Maritiem Nederland
Offshore Wind
Foto: Flying Focus

IHC ontfermt zich over Blue Piling heitechniek

donderdag 11 april 2019

IHC IQIP bundelt de krachten met Jasper Winkes, de ontwikkelaar van de heihamer met Blue Piling Technology. Hiermee kunnen heipalen voor windparken op zee worden geplaatst door middel van waterkracht in plaats van met een traditioneel stalen heiblok.

Kunstmatige riffen voor kabeljauw in Borssele 1+2

vrijdag 29 maart 2019

Ørsted en Wageningen Marine Research werken samen in een project om kunstmatige riffen voor kabeljauw aan te leggen in offshore windpark Borssele 1+2. Volgend jaar worden de eerste riffen geplaatst. WMR zal in de periode van 2021 tot 2023 het ecologische effect monitoren.

Projecten Offshore Wind stuwen omzet Van Oord

dinsdag 26 maart 2019

Van Oord zag de omzet in 2018 toenemen met 350 miljoen euro toenemen tot 1,88 miljard euro. Het nettoresultaat kwam uit op 92 miljoen euro (2017: 78 miljoen). Vooral de projecten in Offshore Wind (+ 303 miljoen) stuwden de omzet. De maritieme aannemer nam bijna 500 nieuwe medewerkers aan.

Jan De Nul verzorgt kabelreparaties in Duitse wateren

maandag 25 maart 2019

TenneT neemt Jan De Nul Group in de arm voor het herstel van de onderzeese hoogspanningskabels ten noorden van Bremerhaven. Binnen de contractperiode kan de netbeheerder Jan De Nul mobiliseren in geval van storingen of defecten aan de offshore hoogspanningskabels. 

Groot, groter, grootst in de Eemshaven

donderdag 21 maart 2019

Op 21 maart legde de 347 meter lange ‘Spectrum of the Seas’ aan bij Buss Terminal Eemshaven. Even later meldde zich de Boabarge 43 met aan boord een topside, een groot geel gevaarte dat als een soort stopcontact op zee gaat fungeren voor het windpark Deutsche Bucht.

Aeolus zorgt voor nieuw record Van Oord

vrijdag 1 maart 2019

Deze week leverde het offshore windpark Norther voor de kust van Zeebrugge de eerste stroom. Zeven maanden na het plaatsen van de eerste fundatie is het windpark aangesloten op het Belgische energienet.

Partners Maritiem Nederland