Offshore Wind | Maritiem Nederland
Offshore Wind
Foto: Flying Focus

Onderzoek naar ontwikkeling oesterriffen in windpark

dinsdag 13 oktober 2020

Op de innovatiekavel Borssele V, een windpark 20 km uit de Nederlandse kust, doet Van Oord onderzoek naar de ontwikkeling van oesterriffen op offshore locaties. Het onderzoeksprogramma Ecoscour moet leiden tot het herstel van de Europese platte oester.

ABN Amro ziet animo voor Poseidon-leningen toenemen

maandag 12 oktober 2020

Sinds de zomer van 2019 omarmt ABN Amro de Poseidon Principles voor scheepsfinanciering. Sindsdien is er veel belangstelling van bedrijven voor zogeheten 'sustainability linked loans'. Sowieso ziet de bank de interesse in duurzame financieringen onder haar grootzakelijke klanten in Europa toenemen. Steeds meer grote bedrijven halen zelf groen geld op, of trekken financiering aan bij de bank aan voor duurzame projecten.

Jan De Nul installeert eerste turbine windpark Taiwan

donderdag 17 september 2020

Het offshore installatieschip Taillevent van Jan De Nul Group heeft de eerste turbine voor het Taiwanese windmolenpark van Taiwan Power Company op zee geïnstalleerd. De bouw van het windpark vindt plaats in een regio waar tyfoons heel frequent voorkomen. Hitachi ontwierp hiervoor een windbestendige windturbine.

‘Begrens de grootte van windturbines’

dinsdag 15 september 2020

Offshore wind concurreert inmiddels met fossiele vormen van energieopwekking. Het is tijd om een volgende stap te zetten in de manier waarop we offshore windparken willen bouwen. Van minimale kosten naar minimale CO2-uitstoot.

Van Oord klaar met installeren monopiles Kriegers Flak

donderdag 3 september 2020

Eind augustus heeft Van Oord's hefschip Svanen de laatste fundatie geïnstalleerd voor het Deense offshore windpark Kriegers Flak in de Oostzee. In totaal zijn 72 monopiles vanuit het Duitse Rostock drijvend naar de projectlocatie gebracht. De transitiestukken werden per schip vanuit het Deense Aalborg aangevoerd.

Eerste opdracht voor jack-up installatieschip Voltaire

maandag 10 augustus 2020

Het transport en de installatie van de windturbines in de eerste twee fases van Dogger Bank Wind Farm wordt de eerste opdracht voor de Voltaire, 's werelds grootste offshore jack-up installatieschip van Jan De Nul Group. Met een opgesteld vermogen van 3,6 GW is Dogger Bank na oplevering het grootste windpark ter wereld. De GE Haliade-X turbines van 12 MW met een rotordiameter van 220 m behoren tot de krachtigste in de markt.

Windpark Borssele 3 & 4 levert eerste stroom

maandag 10 augustus 2020

Op 7 augustus heeft offshore windparkt Borssele 3/4 de eerste stroom aan het Nederlandse net geleverd. In totaal komen in het windpark 77 MHI Vestas V164-9.5 MW turbines windturbines te staan. Op dit moment zijn 36 van de 77 turbines geïnstalleerd.

Jan De Nul installeert exportkabels windpark Taiwan

dinsdag 4 augustus 2020

Jan De Nul heeft in Taiwan vier exportkabels voor middenspanning geïnstalleerd die het offshore windpark verbinden met het vasteland. Daarnaast kreeg het onshore substation in Changhua County een upgrade om het eerste door de staat beheerde Taiwan Power Company windpark aan te sluiten op het Taiwanese elektriciteitsnet.

Jan De Nul op stoom bij installatie windpark Taiwan

dinsdag 14 juli 2020

Jan De Nul is gestart met de installatie van de turbinefunderingen voor het offshore windpark van Taiwan Power Company (TPC). De eerste twaalf funderingspijlers zijn geïnstalleerd en de eerste exportkabel is ter hoogte van Fangyuan aan de westkust van Taiwan aan land gebracht.

Partners Maritiem Nederland