Offshore Wind | Maritiem Nederland
Offshore Wind
Foto: Flying Focus

Lagerwey ontwikkelt grotere zelfklimmende kraan

donderdag 22 april 2021

De Nederlandse turbinebouwer Lagerwey heeft een grotere uitvoering van zijn Climbing Crane ontwikkeld. De kraan, die zich vastklemt aan en omhoog klimt langs de te bouwen windturbine, heeft een bereik van 27 meter en kan maximaal 140 ton naar boven hijsen.

Van Oord mag groot windpark op Doggersbank bouwen

donderdag 1 april 2021

Van Oord heeft een contract met RWE gesloten voor de engineering, inkoop, bouw en de installatie van de monopile-fundaties en verbindingskabels voor het offshore windpark Sofia op de Doggersbank. Met een opgesteld vermogen van 1,4 GW is het windpark een van de grootste offshore windprojecten ter wereld.

Ørsted bouwt groene waterstoffabriek voor industrie

woensdag 31 maart 2021

Ørsted is van plan een duurzame waterstoffabriek - een elektrolyser - van 1 GW te bouwen op het terrein van North Sea Port. Door deze electrolyser te koppelen aan een groot windmolenpark (2GW) in het Nederlandse deel van de Noordzee, wordt grootschalige levering van duurzame elektriciteit mogelijk die nodig is voor de productie van groene waterstof. Vanaf 2030 kunnen grote industriële bedrijven in het havengebied hiermee hun productieprocessen verduurzamen.

Sif neem 'KCI the engineers' over van Royal IHC

dinsdag 16 maart 2021

Sif neemt 'KCI the engineers' (KCI) over van Royal IHC. KCI biedt werk aan 65 mensen, die samen 9 miljoen euro aan winstgevende omzet in 2020 hebben gerealiseerd. Het management van KCI was betrokken bij het overnametraject en is zeer tevreden om nu onderdeel te zijn van Sif Holding gevestigd in Roermond en Rotterdam. Het management van KCI blijft in functie.

Van Oord voltooit vijfde offshore windpark in Nederland

donderdag 18 februari 2021

Ondanks moeilijke omstandigheden, onder meer door Corona, wist het Blauwwind-consortium het offshore windpark Borssele III & IV in korte tijd neer te zetten. Ook 'Balance of Plant'-aannemer Van Oord is trots op een 'nieuwe mijlpaal voor de energietransitie in Nederland'.

Installatieschip uit het boekje

dinsdag 16 februari 2021

Knud E. Hansen heeft een nieuw installatieschip voor offshore windturbines ontworpen. Het schip zal, eenmaal gereed, de grootste windturbines van 14 tot 16 MW kunnen vervoeren en plaatsen. Maar de echte vernieuwing is dat het ontwerp een platform is waarop klanten zaken nog kunnen invullen, zoals de motoren en kranen.

Ondernemers produceren oplossing voor windmolens Vattenfall

dinsdag 16 februari 2021

Een groep ondernemers uit Wieringerwerf produceert 140 zogeheten ‘monopile covers’, een nieuw, circulair product gemaakt van composiet, dat dient om de funderingspalen voor windmolens op zee af te dichten. In augustus worden de eerste 40 covers opgeleverd, het jaar erop nog eens honderd.

Partners Maritiem Nederland