Offshore Wind | Maritiem Nederland
Offshore Wind
Foto: Flying Focus

Groot Schots offshore wind contract voor Seaway Heavy Lifting

maandag 23 mei 2016

Seaway Heavy Lifting gaat de fundaties van de 84 windturbines van het Beatrice Offshore Windpark voor de Schotse kust aanleggen met kraanschepen ‘Oleg Strashnov’ en ‘Stanislav Yudin’. Ook is het bedrijf verantwoordelijk voor het leggen van de kabels, en het installeren van de twee transformatorstations.

Grootste offshore wind installatieschip

donderdag 28 januari 2016

Komende week arriveert de 'Seajacks Scylla' in Rotterdam. Het gaat om 's werelds grootste offshore wind installatieschip. Het schip zou eigenlijk zondag 31 januari aankomen, maar door de slechte weersomstandigheden is de aankomst vertraagd.

Ernst van Zuijlen, directeur TKI Wind op Zee:

woensdag 16 december 2015

“Het Nederlandse systeem is nu het beste van de wereld.” Dat zegt Ernst van Zuijlen, directeur van het TKI (Topconsortium voor Kennis en Innovatie) Wind op Zee, over de ommezwaai die minister Henk Kamp van Economische Zaken vorig jaar heeft gemaakt in de aanpak van de ontwikkeling van windenergie op zee. Van Zuijlen is verantwoordelijk voor de verdeling van subsidies van overheid aan bedrijfsleven en kennisinstellingen voor onderzoeksprojecten op dit gebied.

Offshore industrie maakt energieakkoord haalbaar

dinsdag 8 december 2015

Eén blik op de kaart van het vlakke Nederland laat zien dat waterkrachtcentrales niet rendabel zijn. Eén vluchtige studie op het aantal zonne-uren verwerpt zonne-energie als grootschalige energiebron voor Nederland. Biomassa is omstreden vanwege de grote hoeveelheid landbouwgrond die het opeist in een wereld met straks meer dan zeven miljard mensen. Maar feit is dat wanneer het Gemini offshore windpark operationeel is, Nederland in één klap 20 procent meer duurzame energie produceert. Met een volgend soortgelijk windpark liggen de doelstellingen voor 2023 uit het energieakkoord voor het grijpen. Welke schepen, bedrijven en installatietechnieken maken dit mogelijk?

Wind op zee in stroomversnelling

woensdag 25 november 2015

Het was even schrikken voor de Nederlandse offshore windsector toen minister Henk Kamp vorig jaar aankondigde de bestaande plannen voor offshore windparken terug te draaien. Daarvoor in de plaats komen nu vijf grote parken die efficiënter geïnstalleerd kunnen worden.

Partners Maritiem Nederland