Offshore Wind | Maritiem Nederland
Offshore Wind
Foto: Flying Focus

Van Oord bouwt nieuw offshore windpark in Oostzee

vrijdag 23 juli 2021

In opdracht van het Spaanse energiebedrijf Iberdrola gaat Van oord voor het offshore windpark Baltic Eagle in de Oostzee bouwen. Naast het transport en de installatie van de fundaties verzorgt Van Oord ook de levering, het transport en de installatie van verbindingskabels. Met een opgesteld vermogen van 476 MW gaat Baltic Eagle hernieuwbare energie leveren voor 475.000 huishoudens. Het windpark moet eind 2024 volledig in bedrijf zijn.

Derde contract Jan De Nul voor Dogger Bank windpark

maandag 12 juli 2021

En dat is drie. Voor Dogger Bank Wind Farm haalde Jan De Nul ook het derde en laatste contract voor het transport en de installatie van windturbines voor het grootste offshore windpark ter wereld binnen. Dogger Bank C ligt op 200 km buiten de kust van Yorkshire en telt 87 turbines GE Haliade-X turbines van 14 GW. Samen met pakket A en B staat het totaal aantal te installeren turbines op 277.

Jan De Nul voltooit installatie turbines Kriegers Flak

maandag 21 juni 2021

Jan De Nul heeft de installatie van windturbines op Kriegers Flak, het grootste offshore windmolenpark van Denemarken, voltooid. Het uitdagende zeebodemprofiel hield het jack-up installatieschip Vole au vent niet tegen om in totaal 72 turbines van elk 8,4 MW te installeren.

Transformatoren voor Hollandse Kust Noord

vrijdag 4 juni 2021

Twee transformatoren (400MVA/230kV) voor offshore windpark Hollandse Kust Noord zijn met binnenvaartschip Gendtia verscheept naar Hoboken bij Antwerpen, waar ze op de werf van ENGIE Fabricom op platformen worden gemonteerd. De transformatoren van 300 ton per stuk zijn gefabriceerd door Royal Smit Transformatoren, dat voor TenneT ook al de transformatoren voor Hollandse Kust Zuid had vervaardigd.

Belgen bundelen krachten in productie groene waterstof

woensdag 2 juni 2021

Zes Belgische bedrijven en onderzoeksinstellingen, waaronder DEME, vormen een consortium en gaan miljoenen investeren in onderzoek om de productie van groene waterstof efficiënter te maken. Dit moet leiden tot de bouw van een prototype van een nieuw soort elektrolyse-installatie in 2023.

Jan De Nul repareert Tennet-kabels in Duitse Bocht

dinsdag 18 mei 2021

Jan De Nul Group heeft met succes de TenneT AC108-kabel hersteld. Deze verbindt het Trianel Borkum offshore onderstation met het TenneT DolWin Alpha converterstation. Deze herstelopdracht maakt deel uit van het Service Level Agreement voor kabelreparaties dat Jan De Nul Group in 2019 sloot met TenneT.

Bakker Magnetics heeft de wind in de rug

dinsdag 4 mei 2021

Tot in de grootste windmolenparken op zee draaien windturbines die gebruik maken van magneten van Bakker Magnetics. Het familiebedrijf uit Son groeit mee met de vraag naar groene energie en de toename van elektrische motoren.

Aeolus begint met installatie Frans windpark

maandag 3 mei 2021

Na een uitgebreide voorbereiding begint offshore installatieschip Aeolus met de installatie van de eerste van 62 jacketfundaties voor het offshore windpark Saint-Brieuc. Dit windpark, met een totale capaciteit van 496 MW, ligt op 16,3 km voor de kust van Bretagne. Voorafgaand aan de installatie van de eerste pinpalen voor de jacketfundatie kreeg de Aeolus een uitgebreid arsenaal aan projectspecifiek installatiematerieel aan boord.

Jan De Nul bestelt krachtige onderzeese trencher

vrijdag 23 april 2021

Jan De Nul Group heeft het Britse Osbit Ltd opdracht gegeven voor het ontwerp en de bouw van een krachtige onderzeese trencher. De Swordfish, zoals de nieuwe trencher gaat heten, moet in het eerste kwartaal van 2022. worden opgeleverd.

Partners Maritiem Nederland