Offshore Wind | Maritiem Nederland
Offshore Wind
Foto: Flying Focus

Jan De Nul op stoom bij installatie windpark Taiwan

dinsdag 14 juli 2020

Jan De Nul is gestart met de installatie van de turbinefunderingen voor het offshore windpark van Taiwan Power Company (TPC). De eerste twaalf funderingspijlers zijn geïnstalleerd en de eerste exportkabel is ter hoogte van Fangyuan aan de westkust van Taiwan aan land gebracht.

Van Oord klaar met installeren kabels Borssele I & II

maandag 13 juli 2020

In opdracht van Ørsted heeft Van Oord's kabellegger 'Nexus' de 94 verbindingskabels voor de turbines van offshore windpark Borssele I & II geïnstalleerd. Volgende maand verwacht de maritieme aannemer ook het ingraven van de kabels te kunnen afronden met trencher 'Dig-It'.

Boskalis prepareert zeebed voor windpark Fécamp

dinsdag 2 juni 2020

Samen met Bouygues Travaux Publics (Bouygues) en Saipem heeft Boskalis het contract verworven voor het ontwerp, de bouw en de installatie van 71 betonnen Gravity-Based Structures (GBS) die als fundering dienen voor de turbines van het offshore windpark voor de kust van Fécamp (Normandië).

Shell bouwt groene waterstoffabriek in Rotterdam

vrijdag 8 mei 2020

Shell is van plan om op de Tweede Maasvlakte groene waterstof te gaan produceren met behulp van groene stroom uit windenergie. Deze windenergie komt bij voorkeur van het offshore windpark Hollandse Kust (noord). Via een nieuwe pijpleiding gaat de waterstof van de Tweede Maasvlakte naar de raffinaderij in Pernis. Gasunie en Havenbedrijf Rotterdam willen deze pijpleiding gezamenlijk aanleggen.

Van Oord plaatst eerste onderwater Slip Joint fundatie

dinsdag 28 april 2020

Op 25 april heeft Van Oord voor de eerste keer ter wereld een onderwater Slip Joint fundatie geïnstalleerd voor een offshore-windturbine op volledig commerciële basis. De maritieme aannemer ontwikkelde de Slip Joint fundatie in samenwerking met een aantal technologiepartners. Offshore installatieschip Aeolus plaatste de revolutionaire fundatie op het offshore 'innovatiekavel' Borssele V.

Partners Maritiem Nederland