Offshore Wind | Maritiem Nederland
Offshore Wind
Foto: Flying Focus

Eerste opdracht voor jack-up installatieschip Voltaire

maandag 10 augustus 2020

Het transport en de installatie van de windturbines in de eerste twee fases van Dogger Bank Wind Farm wordt de eerste opdracht voor de Voltaire, 's werelds grootste offshore jack-up installatieschip van Jan De Nul Group. Met een opgesteld vermogen van 3,6 GW is Dogger Bank na oplevering het grootste windpark ter wereld. De GE Haliade-X turbines van 12 MW met een rotordiameter van 220 m behoren tot de krachtigste in de markt.

Windpark Borssele 3 & 4 levert eerste stroom

maandag 10 augustus 2020

Op 7 augustus heeft offshore windparkt Borssele 3/4 de eerste stroom aan het Nederlandse net geleverd. In totaal komen in het windpark 77 MHI Vestas V164-9.5 MW turbines windturbines te staan. Op dit moment zijn 36 van de 77 turbines geïnstalleerd.

Jan De Nul installeert exportkabels windpark Taiwan

dinsdag 4 augustus 2020

Jan De Nul heeft in Taiwan vier exportkabels voor middenspanning geïnstalleerd die het offshore windpark verbinden met het vasteland. Daarnaast kreeg het onshore substation in Changhua County een upgrade om het eerste door de staat beheerde Taiwan Power Company windpark aan te sluiten op het Taiwanese elektriciteitsnet.

Jan De Nul op stoom bij installatie windpark Taiwan

dinsdag 14 juli 2020

Jan De Nul is gestart met de installatie van de turbinefunderingen voor het offshore windpark van Taiwan Power Company (TPC). De eerste twaalf funderingspijlers zijn geïnstalleerd en de eerste exportkabel is ter hoogte van Fangyuan aan de westkust van Taiwan aan land gebracht.

Van Oord klaar met installeren kabels Borssele I & II

maandag 13 juli 2020

In opdracht van Ørsted heeft Van Oord's kabellegger 'Nexus' de 94 verbindingskabels voor de turbines van offshore windpark Borssele I & II geïnstalleerd. Volgende maand verwacht de maritieme aannemer ook het ingraven van de kabels te kunnen afronden met trencher 'Dig-It'.

Boskalis prepareert zeebed voor windpark Fécamp

dinsdag 2 juni 2020

Samen met Bouygues Travaux Publics (Bouygues) en Saipem heeft Boskalis het contract verworven voor het ontwerp, de bouw en de installatie van 71 betonnen Gravity-Based Structures (GBS) die als fundering dienen voor de turbines van het offshore windpark voor de kust van Fécamp (Normandië).

Shell bouwt groene waterstoffabriek in Rotterdam

vrijdag 8 mei 2020

Shell is van plan om op de Tweede Maasvlakte groene waterstof te gaan produceren met behulp van groene stroom uit windenergie. Deze windenergie komt bij voorkeur van het offshore windpark Hollandse Kust (noord). Via een nieuwe pijpleiding gaat de waterstof van de Tweede Maasvlakte naar de raffinaderij in Pernis. Gasunie en Havenbedrijf Rotterdam willen deze pijpleiding gezamenlijk aanleggen.

Partners Maritiem Nederland