Offshore | Maritiem Nederland
Offshore

De Nederlandse Offshore-industrie

Omzet:5,9 miljard euro
27.000 banen
Grote indirecte werkgelegenheid (17.000 banen)
Branchevereniging: IRO

De Nederlandse Offshore-industrie is groot geworden met de olie- en gaswinning op de Noordzee. Door de doorgaans uitdagende weersomstandigheden, in combinatie met strenge veiligheidseisen, op de Noordzee is de offshore in noordwest Europa toonaangevend in de wereld. Opvallend is dat bedrijven die groot geworden zijn in de winning van fossiele brandstoffen nu essentieel zijn voor het ontwikkelen van duurzame alternatieven zoals offshore windenergie en getijdenenergie. De offshore kent een grote indirecte werkgelegenheid en is één van de grootste opdrachtgevers voor de Nederlandse scheepsbouw en haar toeleveranciers. Momenteel heeft de sector te kampen met een lage olieprijs, waardoor ze in 2015 naar verwachting flink zal krimpen.

 

Jack-up platform wordt hotel

donderdag 9 mei 2013

Wegens veiligheidsregels mag offshore personeel uitsluitend tijdens werkzaamheden aan boord van productieplatforms. Steeds vaker worden daarom jack-up platforms omgebouwd tot offshore hotels.

Recordorder voor SBM

maandag 8 april 2013

SBM Offshore uit Schiedam heeft van het Braziliaanse staatsbedrijf Petrobras de voorlopige opdracht gekregen voor de bouw en exploitatie van twee FPSO’s.

GustoMSC koestert reputatie

donderdag 14 maart 2013

In november 2012 splitste GustoMSC zich af van moederbedrijf SBM Offshore. Managing director Nils van Nood vertelt over de koers van het bedrijf dat aan de basis staat van veel verplaatsbare offshore units.

Extra accommodatie voor offshore werk

donderdag 7 maart 2013

Holland Accommodation Rentals, onderdeel van Holland Shipyards, is onlangs begonnen met de bouw van de eerste modules waarmee extra accommodaties voor offshore werkzaamheden kunnen worden gemaakt.

Partners Maritiem Nederland