MET Event | Maritiem Nederland
MET Event

Hoe halen we stabiele duurzame energie uit zee? Hoe varen schepen op termijn 100 procent duurzaam? En wat gebeurt er straks in onze zeehavens als er geen vraag meer is naar kolen en aardolieproducten? Die vragen staan centraal tijdens het Maritieme Energie Transitie (MET) Event.

Het maritieme vak- en opinieblad Maritiem Nederland organiseert op 15 maart 2018 het MET Event in het VNAB gebouw aan de Boompjes in Rotterdam. Zo’n 150 professionals uit de maritieme maakindustrie, de offshore wind industrie en de Nederlandse zeehavens komen bijeen om een concreet pad uit te stippelen waarlangs de energietransitie in deze sectoren moet gaan plaatsvinden.

Maritieme startup ontvangt Innovation Funding Award

maandag 30 april 2018

Skoon Energy krijgt erkenning voor haar ambitie voor het versnellen van de energietransitie door volledig elektrisch varen op verwisselbare batterijpakketten te faciliteren. Tijdens de Startup Funding Event in Rotterdam werd het initiatief als beste beoordeeld en ontving Skoon de Innovation Funding Award.

Haven Rotterdam wil CO2-coalitie in Noordwest-Europa

donderdag 12 april 2018

Havenbedrijf Rotterdam roept het kabinet op om met landen in Noordwest-Europa een coalitie te vormen voor de invoering van een gezamenlijke hogere CO2-prijs. CEO Allard Castelein hield dit pleidooi op de Energy in Transition Summit 2018 op het RDM-terrein in Rotterdam. Het Havenbedrijf stelt 5 miljoen euro beschikbaar voor reders die experimenteren met low-carbon of zero-carbon brandstoffen.

Akkoord OBA en Port of Amsterdam over inkrimping kolenoverslag

woensdag 14 maart 2018

Overslag Bedrijf Amsterdam (OBA) maakt twintig procent van zijn kolenterrein vrij voor andere vormen van overslag. OBA sorteert hiermee voor op de teruglopende vraag naar kolenopslag. Volgens Port of Amsterdam zijn de afspraken met OBA een belangrijke stap richting verduurzaming van de haven.

Het krachtigste kraanschip ter wereld

donderdag 1 maart 2018

In 2019 moet hij in het water liggen: het grootste en sterkste kraanplatform ter wereld de ‘Sleipnir’, een semi-submersible crane vessel. Samen met Remmelt Heemskerk, engineering coördinator, en Sipke Schuurmans, project director van Heerema Offshore Services, werpen we een blik vooruit.

Laatste kaarten MET Event Rotterdam

woensdag 28 februari 2018

Hoe halen we stabiele duurzame energie uit zee? Hoe varen schepen op termijn 100 procent duurzaam? En wat gebeurt er straks in onze zeehavens als er geen vraag meer is naar kolen en aardolieproducten? Die vragen staan centraal tijdens het Maritieme Energie Transitie (MET) Event. Er is veel belangstelling voor MET Event. Wees er snel bij als u het Event wil bezoeken. 

Hybride techniek maakt visserij schoner en efficiënter

dinsdag 20 februari 2018

Batterijsystemen zorgen voor optimaal motorgebruik, efficiënter generatorengebruik en boost power. Luuk Hijlkema, acccountmanager nieuwbouw van Wärtsilä, sprak op 15 februari over de mogelijkheden van hybride systemen bij de opening van een nieuw onderdelenmagazijn in Harlingen.

‘Schepen zullen langzamer varen’

woensdag 7 februari 2018

Net als andere industriële sectoren moet de scheepvaart toewerken naar verlaging van emissies en op den duur zelfs helemaal zonder uitstoot opereren. Maar hoe kom je daar met schepen die nu nog grotendeels op zware stookolie varen?

Partners Maritiem Nederland