Maritieme Cluster | Maritiem Nederland
Maritieme Cluster

De twaalf sectoren van het maritieme cluster realiseerden in 2013 een totale toegevoegde waarde van 16,5 miljard euro. Dit is ca. 3% procent van het BNP. De sector is goed voor 224.000 banen (2,5 procent van de Nederlandse werkgelegenheid) en dit groeit jaarlijks me ongeveer 1.300 banen.

 De Nederlandse maritieme sector zette eind jaren negentig de eerste stappen naar samenwerking. In 1997 richtte de sector de stichting Nederland Maritiem Land (NML) op.

Het algemene streven van NML, c.q. de maritieme sector, is om samen met belangrijke publieke en private spelers, het imago en de naam van de Nederlandse maritieme sector in binnen- en buitenland te verbeteren.

Website Stichting Nederland Maritiem Land

 

Maritieme Monitor 2014

dinsdag 16 december 2014

Op 16 december overhandigde minister Melanie Schultz van Haegen (I&M) de eerste Maritieme Monitor 2014 aan Arie Kraaijeveld, voorzitter van Stichting Nederland Maritiem Land. Wat opvalt aan de cijfers uit 2013 is dat de maritieme sector sneller groeit, zowel in termen van toegevoegde waarde als aantal banen, dan het landelijk gemiddelde.

Wim van Sluis nieuwe voorzitter Nederland Maritiem Land

vrijdag 5 december 2014

Begin december is bekend geworden dat Wim van Sluis per 1 januari 2015 benoemd wordt als voorzitter van Stichting Nederland Maritiem Land. Van Sluis neemt de voorzittershamer over van Arie Kraaijeveld, die na drie jaar voorzitterschap aan het einde van zijn bestuurstermijn zit.

Grootste cruiseschip naar Keppel Verolme in Rotterdam

dinsdag 30 september 2014

Ondanks zware tijden in het verleden, lijkt het gigantische droogdok dat Cornelis Verolme in 1970 bouwde de Nederlandse maritieme sector geen windeieren te leggen. Het grootste cruiseschip ter wereld arriveerde daar op 30 september voor een grootschalige onderhoudsbeurt.

De maritieme maakindustrie verzamelt zich in Hamburg

dinsdag 8 juli 2014

Van 9 tot en met 12 september vindt de SMM Beurs in Hamburg plaats. Met 2.000 exposanten en 50.000 bezoekers is dit ‘s werelds grootste vakbeurs voor de maritieme maakindustrie. Een derde van de exposanten is Duits, de rest komt van over de hele wereld. Er komen 27 nationale paviljoenen.

Partners Maritiem Nederland