Marine
Artist impression van het JSS geflankeerd door twee Ocean Going Patrol Vessels (OPV’s).

Koninklijke Marine

13.000 banen
Bron van nieuwe technologie & Innovatie
Steeds meer taken laag in het geweldsspectrum
Website: Koninklijke Marine

Met de ingebruikname van de vier OPV's  (Ocean Going Patrol Vessel's) richt de Koninklijke marine zich meer en meer op taken lager in het geweldspectrum, zoals anti-drugs operaties en piraterijbestrijding. Nieuwe marineschepen zijn doorgaans een bron van nieuwe technologie en innovatie, waar het hele maritieme cluster uiteindelijk van meeprofiteert. Inmiddels is de Marine aan het nadenken over nieuw te bouwen onderzeeboten, en aan het inventariseren of de kennis en kunde voor de bouw ervan nog in Nederland aanwezig is.

 

Volwaardige partners

maandag 22 oktober 2018

De vloot van de Koninklijke Marine bestaat uit technologisch geavanceerde schepen, die zijn ontwikkeld in samenwerking met onze kennisinstituten, de Nederlandse marinebouw en het ministerie van Defensie – de zogenoemde 'Gouden Driehoek'.

Commandeur Huub Hulsker op zijn plek bij NLMARFOR

donderdag 18 oktober 2018

Sinds 2005 vormt Netherlands Maritime Force, kortweg NLMARFOR, een zelfstandige eenheid binnen de Koninklijke Marine. Operationele commandotaken en logistieke ondersteuning bij maritieme en amfibische oefeningen zijn de kerntaken. Commandeur Huub Hulsker is sinds mei 2017 commandant van NLMARFOR en hoopt dat nog ‘heel lang’ te blijven. Momenteel neemt hij deel aan de grote NAVO-oefening Trident Juncture voor de kust van Noorwegen.

Rapport EZ steunt ambities Nederlandse marinebouw

dinsdag 18 september 2018

Na jaren van weinig overheidsorders willen Nederlandse marinebouwers niets liever dan aan de slag gaan met de vervanging van onderzeeboten, fregatten, mijnenjagers en de bouw van het Combat Support Ship. Een zelfscheppende marinebouw, die in staat is innovatieve complexe marinesystemen te ontwikkelen en te produceren, is volgens een recent onderzoeksrapport van strategisch belang.

3d printen op volle zee

maandag 6 augustus 2018

Het 3d printen van objecten beleeft een snelle opmars. Niet alleen aan de wal, maar ook op zee wordt inmiddels volop geprint. De Directie Materiële Instandhouding (DMI) van de Koninklijke Marine is hier bijvoorbeeld mee bezig. De eerste testen op volle zee op het amfibisch transportschip Zr. Ms. Rotterdam verliepen succesvol en inmiddels staat ook op het kleinere Zr. Ms. Friesland een 3d printer.

Jeugd in hoofdrol tijdens Johan de Witt Conferentie 2018

donderdag 12 juli 2018

Tijdens de Johan de Witt conferentie 2018 geven young professionals hun visie over modern maritiem leiderschap, innovatie en de positie van de zeemacht in de Nederlandse maatschappij. De conferentie, die op 6 september in Rotterdam wordt gehouden, heeft als thema: 'De jeugd bepaalt de koers'. 

Aanmelden nieuwsbrief

Meld je nu aan voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws van Maritiem Nederland.

Abonneer je nu!

Partners Maritiem Nederland