Marine
Artist impression van het JSS geflankeerd door twee Ocean Going Patrol Vessels (OPV’s).

Zr. Ms. Zeeland in dienst gesteld

donderdag 29 augustus 2013

De Koninklijke Marine heeft sinds kort de beschikking over de derde uit een serie van vier Oceangoing Patrol Vessels, nadat ‘Zr. Ms. Zeeland’ op 23 augustus in dienst werd gesteld. Dat gebeurde voor de eerste maal niet in Den Helder, maar tijdens Sail in Vlissingen.

SIGMA-korvetten voor Vietnam

woensdag 4 september 2013

Als het even meezit, levert een order van de Vietnamese marine duizend manjaren werk op voor de Nederlandse marinescheepsbouw. Maar een definitief contract moet nog gesloten worden.

Prinsjesdag 2013: ingrijpende gevolgen voor KM

woensdag 18 september 2013

Met de directe doorverkoop van ‘Zr. Ms. Karel Doorman’ valt een fraai stukje maritieme techniek, waar honderden technici aan gewerkt hebben, direct in buitenlandse handen. Doodzonde. Maar er zijn lichtpuntjes voor Damen Schelde Naval Shipyards: het schip wordt wel afgebouwd en een kleinere variant wordt besteld.

Brainstormsessie over de toekomst van de marine

vrijdag 5 december 2014

Het bundelen van inzichten van mensen uit de gehele maritieme sector en deze doorspelen naar de partijen die bezig zijn met een Nederlandse Maritieme Strategie, de Marinestudie 2050 en de langetermijnvisie van de KVMO (Koninklijke Vereniging van Marine Officieren): dat is de bedoeling van de maritieme shipping games (MSG) die de KVMO organiseert.

Partners Maritiem Nederland