LNG | Maritiem Nederland
LNG

Eerste zeeschip bunkert LNG in Rotterdam

woensdag 10 augustus 2016

Op 9 augustus begon de nieuwe producttanker ‘Ternsund’ van de Zweedse tankerrederij Terntank met het bunkeren van LNG in de Rotterdamse haven. Het schip ontving als eerste het LNG bunkerincentive’ van Havenbedrijf Rotterdam, wat inhoudt dat het schip 10% korting krijgt op het havengeld vanwege de milieuprestaties.

De Hummel, het flexibele alternatief voor walstroom

maandag 11 juli 2016

Hamburg heeft ‘m en Rotterdam krijgt er een, van nog eens vijftien LNG Hybrid Barges die het Duitse Becker Marine Systems de komende jaren wil bouwen. En als er enkele tientallen maritieme journalisten uit de hele wereld in Hamburg zijn voor een persconferentie is dit natuurlijk een buitenkans voor het bedrijf om nog eens extra aandacht te vragen voor dit bijzondere project.

‘Het is altijd zoeken naar een balans’

vrijdag 25 maart 2016

Kwaliteit en ervaring, dat zijn de sleutelwoorden in het bedrijfsbeleid van de Rotterdamse gastankerrederij Anthony Veder. Begrippen die gelden voor zowel de schepen als het personeel op de vloot en op kantoor. Als er een prijs zou staan op de best onderhouden vloot zou die van Anthony Veder hoge ogen gooien.

LNG Masterplan afgerond: ‘De kou is gevaarlijker dan de grote hitte’

vrijdag 12 februari 2016

De veiligheid rondom LNG is een belangrijk thema, nu het steeds meer de brandstof van de toekomst wordt. Hoe gedraagt LNG zich wanneer een slang van een tankwagen losschiet? En hoe ga je om met calamiteiten betreffende LNG? Falck Fire Academy kreeg de opdracht om samen met de Gezamenlijke Brandweer te onderzoeken in hoeverre we zijn voorbereid op de opkomst van LNG.

Partners Maritiem Nederland