Koers 2017 | Maritiem Nederland
Koers 2017
De Vanguard van Dockwise wordt ingezet voor het transport van een kraanschip naar China (foto: Danny Cornelissen)

Aan het eind van het kalenderjaar krijgen maritieme topbedrijven in Maritiem Nederland de kans om hun plannen voor het volgende kalenderjaar uit de doeken te doen. Welke innovaties kunnen we verwachten? Wat voor slimme diensten introduceren bedrijven? Of wat voor arbeidsmarktkansen biedt de maritieme sector?

Dit jaar laten Seaway Heavy Lifting, de Kooiman Groep, MARIN en Damen Shipyards zien waar zij op inzetten in 2016.

Koers 2017 volgens DNV GL: ‘Wij zijn de trendsetter’

donderdag 22 december 2016

Sinds de fusie in 2013 is DNV GL het grootste classificatiebureau ter wereld. De samenvoeging van DNV en GL heeft niet alleen geleid tot schaalvergroting maar bovenal tot innovatie van producten en diensten. Zo zijn dit jaar de classificatieregels voor schepen compleet herzien en is het nieuwe klantportaal MyDNVGL uitgerold. Het bureau wil samen met zijn klanten de maritieme industrie veiliger, slimmer en groener maken.

Koers 2017 volgens Damen Shipyards: Ontwerpen van scratch

donderdag 22 december 2016

Damen Shipyards is voortdurend op zoek naar nieuwe markten. Dit heeft de afgelopen jaren geleid tot de ontwikkeling van schepen specifiek voor aanleg en onderhoud van offshore windparken. Belangrijke innovaties hierbij zijn de nieuwe rompvormen. Andere markten die Damen Shipyards bestudeert zijn deep sea mining, cruise-expedities in poolgebieden en aqua culture. Ook op deze gebieden ziet het bedrijf interessante mogelijkheden.

Koers 2016 volgens de Kooiman Group

donderdag 17 december 2015

De Kooiman Groep heeft als scheepsbouwer alle disciplines in huis. Daardoor is het volgens Rinus Kooiman, die samen met broer Wim de directie voert, mogelijk nieuwbouw, ombouw en reparaties geheel in eigen hand te houden. “We gaan onze eigen weg en zijn een beetje eigenwijs. Door deze aanpak kunnen we onze klanten op hun wenken bedienen en zijn we in staat complexe projecten te realiseren.”

Koers 2016 volgens Damen Shipyards Group

donderdag 17 december 2015

Inzetten op energiezuinigheid en verlaging van de kosten zijn de grote thema’s voor volgend jaar, denkt Damen Shipyards Group. Het bedrijf blijft structureel fors inzetten op R&D, hopend dat partners daarin zullen meegaan.

Koers 2016 volgens FPSO Forum (MARIN)

donderdag 17 december 2015

De lage olieprijs dwingt oliemaatschappijen zuinig aan te doen, ook bij R&D. Dat biedt juist extra mogelijkheden voor gezamenlijk onderzoek, zoals dat onder andere bij MARIN plaatsvindt.

Koers 2016 volgens Seaway Heavy Lifting

donderdag 17 december 2015

Op volle zee een object van 14.000 ton met millimeternauwkeurigheid op zijn plek zetten - dat is het soort opdrachten dat Seaway Heavy Lifting (SHL) aanneemt. Van ingenieurs op kantoor en aan boord vergt dat gedetailleerde planning vooraf en improvisatievermogen ter plekke.

Partners Maritiem Nederland