Jachtbouw & Watersport | Maritiem Nederland
Jachtbouw & Watersport
Foto: Heesen Yachts

Watersport en Jachtbouw

Omzet: 2,1 miljard euro (Export: 820 miljoen euro)
12.400 banen
Gespecialiseerd in op maat gemaakte jachten
Branchevereniging: Hiswa Vereniging

De jachtbouw en watersportindustrie is een zeer brede branche binnen het maritieme cluster. Ook is de sector sterk verknoopt met de toeristische sector, waardoor het economische belang van deze branche groter is dan CBS statistieken doen vermoeden. Neusje van de zalm van deze sector is de bouw van megajachten. Wereldwijd zijn er zo'n 2.000 tot 2.500 potentiele klanten voor deze schepen (tot zo'n 100 meter lengte) van een miljoen euro per strekkende meter. Qua marketing is deze tak van sport compleet verschillend van de lokale retailer of een verhuurbedrijf van jachten.

 

Markt voor gebruikte motorjachten trekt aan

maandag 23 april 2018

De verkoop van gebruikte motorjachten nam in het eerste kwartaal van 2018 toe met 10 procent ten opzichte van het eerste kwartaal van 2017. Dat melden jachtmakelaars die zijn aangesloten bij HISWA Vereniging en/of de Nederlandse Bond van Makelaars in Schepen (NBMS).

Royal Huisman keert grootste romp ooit

maandag 26 maart 2018

RH 400 is het grootste nieuwbouwproject dat Royal Huisman tot nu toe heeft gebouwd. Alles aan het project is enorm. Vorige week moest de aluminium romp van de driemaster met behulp van vier kranen worden gekeerd op het werfterrein van de jachtbouwer in Vollenhove. 

HISWA Amsterdam Boat Show 2018

dinsdag 6 maart 2018

Van woensdag 7 t/m zondag 11 maart vindt de HISWA Amsterdam Boat Show plaats in de RAI Amsterdam. Van speedboot, sloep en kajuitzeiljacht tot buitenboordmotoren, navigatieapparatuur en lijnen; watersportliefhebbers can eat their heart out tijdens Nederlands grootste jaarlijkse watersportbeurs.

Rijkswaterstaat publiceert verbeterde vaarkaarten

dinsdag 24 oktober 2017

Rijkswaterstaat gaat Inland Electronic Navigational Charts (IENC’s) publiceren van een groot deel van de Nederlandse rijksvaarwegen. Met de actuele en kwalitatief hoogwaardige vaarkaarten beschikt zowel de beroeps- als de recreatievaart over een beter beeld van de vaarweg met meer relevante kenmerken.

Partners Maritiem Nederland