Jachtbouw & Watersport
Foto: Heesen Yachts

Vertrek superjachtwerven is aderlating voor Hiswa

maandag 30 september 2019

Het aanstaande vertrek van een aantal grote superjachtbouwers en leveranciers is een gevoelige aderlating voor Hiswa Holland Yachting Group. "Met het wegvallen van een belangrijk deel van deze bedrijven kan het exportpakket 'Think Yachts Think Holland' en de diverse campagneonderdelen niet meer worden uitgevoerd."

Record aantal bezoekers aan 'HISWA te water'

maandag 9 september 2019

Bijna 30.000 watersportliefhebbers bezochten van 4 t/m 8 september in de Bataviahaven in Lelystad de 36e editie van de ‘HISWA te water’. Samen met de 320 boten in het water en ruim honderd exposanten op de kades was het niet alleen druk, maar werden ook goede zaken gedaan.

HISWA in verzet tegen drijvende zonneparken op IJsselmeer

vrijdag 6 september 2019

Het plan van de noordelijke provincies om grootschalige zonnevelden op het IJsselmeer – ter grootte van 5.500 voetbalvelden – aan te leggen, stuit op verzet van de watersportsector. HISWA Vereniging pleit voor een aanpak die minder impact heeft op het landschap en de waterrecreatie.

Rijkswaterstaat bundelt vaarinformatie Waddenzee in gratis app

vrijdag 5 juli 2019

Rijkswaterstaat bundelt alle beschikbare informatie over getijden, golfhoogten, waterstanden, waterdiepten, boeienposities en stromingsgegevens van de Waddenzee in de RiverGuide Recreant-app. Hiermee kunnen vaarrecreanten sneller bij relevante informatie en kunnen wadtochten voorspoediger verlopen.

Ligplaatsverhuur door gemeente hindert ondernemers

dinsdag 18 juni 2019

De gemeente Hellevoetsluis mag geen vaste ligplaatsen voor bootbezitters aanbieden zonder de gemaakte kosten volledig door te berekenen. Dit concludeert het College van Beroep voor het Bedrijfsleven in een hoger beroep dat de gemeente Hellevoetsluis aanspande tegen de Autoriteit Consument en Markt.

Partners Maritiem Nederland