Koninklijke IHC
Foto: Royal IHC

CEO IHC Bram Roelse over de koerswijziging van IHC

woensdag 10 juni 2015

Enkele dagen voordat Koninklijke IHC zijn grootschalige reorganisatie aankondigde, sprak Maritiem Nederland met Bram Roelse, de CEO van de scheepsbouwer. Het bedrijf wil bijna vijfhonderd mensen ontslaan en twee werven in Nederland sluiten. Roelse over de achtergronden van de voorgenomen koerswijziging: “Ik verwacht dat het nog drie jaar duurt voordat de grote oliemaatschappijen weer echt grootschalig gaan investeren en schepen gaan bestellen.”

Seven Waves te water gelaten

vrijdag 17 mei 2013

De bouw van complexe schepen in Nederland is weer een hoofdstuk rijker. Momenteel wordt de ‘Seven Waves’ afgebouwd, het vijfde schip van IHC voor Subsea 7.

Te weinig armslag voor topsectoren

maandag 25 februari 2013

De maritieme sector is tevreden over de capabele mensen bij Economische Zaken, maar het ministerie krijgt te weinig armslag van de politiek om te investeren in waar we allemaal van moeten eten: onze economie.

Koninklijke IHC neemt SAS Offshore over

woensdag 7 januari 2015

Koninklijke IHC, voorheen IHC Merwede, heeft SAS Offshore overgenomen. SAS Offshore, gevestigd in Alphen aan den Rijn, is gespecialiseerd in het ontwerpen en produceren van hoge kwaliteit dekuitrusting voor de offshore olie- en gasmarkt.

Partners Maritiem Nederland