Koninklijke IHC | Maritiem Nederland
Koninklijke IHC
Foto: Royal IHC

Koninklijke IHC richt zich op de voortdurende ontwikkeling van haar ontwerp- en bouwactiviteiten voor de gespecialiseerde maritieme sector. Met haar decennialange ervaring is IHC wereldmarktleider als leverancier van efficiënte schepen en equipment voor bagger- en natte mijnbouwactiviteiten. De onderneming wordt tevens erkend als een betrouwbare leverancier van innovatieve schepen en materieel voor de offshore markt.

Koninklijke IHC heeft brede expertise in huis op het gebied van het ontwerp en de bouw van geïntegreerde standaard en custom-built schepen, geavanceerd equipment en de daarbij behorend  life cycle support. Deze geïntegreerde, systematische aanpak heeft geleid tot optimaal functionerende producten en langdurige partnerships. Tot de brede klantenkring van de onderneming behoren baggerbedrijven, olie- en gasconcerns, offshore contractors en overheden.

IHC heeft meer dan 3.000 werknemers op verschillende locaties in Nederland, Brazilië, China, Frankrijk, India, Kroatië, Maleisië, het Midden-Oosten, Nigeria, Singapore, Slowakije, het Verenigd Koninkrijk, de Verenigde Staten en Zuid-Afrika.

Dankzij voortdurende investeringen in R&D blijft technologische innovatie voor de onderneming de solide basis vormen. Op deze manier draagt IHC Merwede tevens bij aan een duurzaam milieu.

Snijkopzuigers IHC voor Bangladesh

maandag 7 november 2016

Royal IHC levert DBL Dredging in Bangladesh twee snijkopzuigers met bijbehorende werkschepen. DBL Dredging is de nieuwe baggerdivisie van DBL Group in het dichtbevolkte Aziatische land aan de Golf van Bengalen.

Samenwerking IHC en jachtontwerper Mulder

woensdag 31 augustus 2016

Tijdens de ONS beurs in Stavanger heeft Royal IHC een nieuwe ontwerpfilosofie voor zijn offshore schepen geïntroduceerd. Het nieuwe ‘signature design’ is tot stand gekomen in nauwe samenwerking met jachtontwerper Mulder.

Tewaterlating pijpenlegger IHC

maandag 18 januari 2016

Onlangs gleed de voorlopig laatste pijpenlegger achterwaarts van de helling bij IHC. Young Maritime Representative (YMR) van stichting Nederland Maritiem Land Bart van Kessel doet verslag.

CEO IHC Bram Roelse over de koerswijziging van IHC

woensdag 10 juni 2015

Enkele dagen voordat Koninklijke IHC zijn grootschalige reorganisatie aankondigde, sprak Maritiem Nederland met Bram Roelse, de CEO van de scheepsbouwer. Het bedrijf wil bijna vijfhonderd mensen ontslaan en twee werven in Nederland sluiten. Roelse over de achtergronden van de voorgenomen koerswijziging: “Ik verwacht dat het nog drie jaar duurt voordat de grote oliemaatschappijen weer echt grootschalig gaan investeren en schepen gaan bestellen.”

Partners Maritiem Nederland