Heerema Marine Contractors | Maritiem Nederland
Heerema Marine Contractors
Deep Sea Construction Vessel 'Aegir'. Foto: HMC

Heerema Marine Contractors (HMC) is al meer dan 50 jaar een belangrijke speler in de internationale offshore olie- en gasindustrie. Recent zijn HMC's grootste kraanschepen ter wereld betrokken bij de installatie van transformatorstations voor de offshore windindustrie.

HMC transporteert, installeert en verwijdert alle soorten offshore constructies. Met de 'Balder', 'Hermod' en 'Thialf' heeft HMC de beschikking over drie van de grootste kraanschepen ter wereld. Recent is daar het Deep Sea Construction Vessel 'Aegir' aan toegevoegd. De Aegir kan op zeer grote dieptes pijpen leggen en zware offshore constructiewerkzaamheden uitvoeren.

HMC's zusterbedrijf Heerema Fabrication Group (HFG) bouwt grote offshore constructies, zoals jackets, topsides voor productieplatforms en transformatorstations voor de offshore windindustrie.

Plannen Heerema voor grootste semi-afzinkbaar kraanschip

woensdag 11 december 2013

Vijfendertig jaar na het in de vaart brengen van de zelfvarende semi-afzinkbare kraanplatforms ‘Balder’ en ‘Hermod’ overweegt offshore dienstverlener Heerema opnieuw een semi-submersible crane vessel (SSCV) in de vaart te brengen, ditmaal nog groter en sneller.

Heerema-Zwijndrecht bouwt enorm transformatorstation

woensdag 7 augustus 2013

Het is weer een mooi voorbeeld van waar de Nederlandse offshore industrie sterk in is. Afgelopen mei/juni realiseerde Heerema Fabrication Group het grootste transformatorstation voor op zee, het DolWin alpha-platform. Deze zomer zal Heerema Marine Contractors het platform installeren.

Partners Maritiem Nederland