Havenbedrijf Rotterdam | Maritiem Nederland
Havenbedrijf Rotterdam
Werkzaamheden aan de 'Berge Stahl', het grootste schip dat regelmatig Rotterdam aandoet

Rotterdam is het grootste logistieke en industriële knooppunt van Europa met een ongeëvenaarde ligging aan zee en rivierdelta.

Rotterdam is een complete haven met onafhankelijke terminals, concurrerende dienstverlening en een netwerk aan achterlandverbindingen. De haven slaat jaarlijk 400 miljoen ton aan goederen over, verdeeld over containers, natte en droge bulk, roro vracht, projectlading en duizenden passagiers aan boord van cruiseschepen en de ferry naar Engeland.

Wereldhavendagen presenteert 'Port Stories 2020'

dinsdag 14 juli 2020

De Wereldhavendagen 2020 gaat zoals bekend niet door als publieksevenement. In plaats daarvan brengt de Stichting Wereldhavendagen dit jaar de Rotterdamse haven naar het publiek toe met een heuse ‘Digital Port Day’. Op 5 september kunnen liefhebbers via verschillende (online) kanalen toch héél veel van de haven beleven.

PortXL presenteert 22 veelbelovende initiatieven

dinsdag 30 juni 2020

Tijdens de vijfde editie van het maritieme acceleratieprogamma PortXL werden 22 veelbelovende initiatieven klaargestoomd voor een vliegende start op de markt. Innovatieve start-ups en scale-ups vanuit de hele wereld namen deel aan het 100 dagen durende programma dat dit jaar - in verband met corona - online plaatsvond.

Havenbedrijf verlengt samenwerking met Feyenoord

dinsdag 16 juni 2020

Havenbedrijf Rotterdam en Feyenoord hebben hun bestaande samenwerking met nog eens vijf seizoenen verlengd. CEO Allard Castelein en Jan van Merwijk, directeur Stadion Feijenoord, bezegelden de nieuwe samenwerking in Business Unit 8 in De Kuip.

Haven sorteert voor op autonoom vervoer interne baan

vrijdag 5 juni 2020

Port of Rotterdam begint met de Europese aanbesteding voor de vervoersdienst van containers via de 'interne baan' op de Maasvlakte, beter bekend als de Container Exchange Route (CER). Het gaat hierbij zowel om hybride transportvoertuigen als het vervoer van de containers zelf (Transport as a Service). De voertuigen moeten volledig autonoom kunnen rijden maar ook met een chauffeur.

Tweede boogbrug Theemswegtracé op zijn plaats

dinsdag 2 juni 2020

De installatie van de brug over de Thomassentunnel, A15 en N15 is succesvol verlopen. Zaterdagavond 30 mei stond de boogbrug op zijn plaats. De spoorbrug vormt een belangrijk onderdeel van het Theemswegtracé, een ruim vier kilometer lang nieuw traject van de havenspoorlijn.

Grootste containerschip op weg naar Rotterdam

dinsdag 26 mei 2020

Op woensdag 3 juni arriveert omstreeks 14.00 uur 'HMM Algeciras' van Hyundai Merchant Marine op zijn maidentrip in de Amaliahaven te Rotterdam om containers over te slaan bij de terminal van RWG. De Algeciras is het nieuwste grootste containerschip ter wereld.

Maaskade weer beschikbaar voor binnenvaart

dinsdag 19 mei 2020

De binnenvaart kan weer gebruik maken van de Maaskade aan het Noordereiland in Rotterdam Centrum. Het Havenbedrijf Rotterdam heeft de 500 meter lange vernieuwde kade met een klassieke uitstraling overgedragen aan de gemeente voor exploitatie.

Shell bouwt groene waterstoffabriek in Rotterdam

vrijdag 8 mei 2020

Shell is van plan om op de Tweede Maasvlakte groene waterstof te gaan produceren met behulp van groene stroom uit windenergie. Deze windenergie komt bij voorkeur van het offshore windpark Hollandse Kust (noord). Via een nieuwe pijpleiding gaat de waterstof van de Tweede Maasvlakte naar de raffinaderij in Pernis. Gasunie en Havenbedrijf Rotterdam willen deze pijpleiding gezamenlijk aanleggen.

Partners Maritiem Nederland