Havenbedrijf Rotterdam | Maritiem Nederland
Havenbedrijf Rotterdam
Werkzaamheden aan de 'Berge Stahl', het grootste schip dat regelmatig Rotterdam aandoet

Rotterdam is het grootste logistieke en industriële knooppunt van Europa met een ongeëvenaarde ligging aan zee en rivierdelta.

Rotterdam is een complete haven met onafhankelijke terminals, concurrerende dienstverlening en een netwerk aan achterlandverbindingen. De haven slaat jaarlijk 400 miljoen ton aan goederen over, verdeeld over containers, natte en droge bulk, roro vracht, projectlading en duizenden passagiers aan boord van cruiseschepen en de ferry naar Engeland.

Van Oord legt zeekabel onder de Maasgeul

dinsdag 1 september 2020

Op 31 augustus heeft Van Oord de eerste zeekabel aangelegd voor windpark ‘Net op zee Hollandse Kust’ van TenneT. Voor het installeren van de kabel vijf meter onder de bodem van de Maasmond maakte de waterbouwer gebruik van de op afstand bestuurbare onderwatergraafmachine ‘Deep Dig It’ .

Deal Drecht Cities en HbR verlengen samenwerking

dinsdag 1 september 2020

Havenbedrijf Rotterdam en Deal Drecht Cities verlengen de huidige samenwerking met vier jaar tot 2023. Danny Levenswaard, director Breakbulk Havenbedrijf Rotterdam, en Martin Bloem, directeur Deal, tekenden hiervoor een nieuwe overeenkomst voor de voortzetting van de gezamenlijke economische promotie en acquisitie in de Drechtsteden. Het doel is meer bedrijven naar onder meer de Dordtse Zeehaven te begeleiden met een focus op bedrijven in de maritieme en logistieke sector.

HbR bouwt multifunctioneel bedrijvencomplex op RDM

maandag 31 augustus 2020

Havenbedrijf Rotterdam bouwt een multifunctioneel bedrijvencomplex op het RDM-terrein, de voormalige werf van de Rotterdamse Droogdok Maatschappij. Het Magazijn biedt plaats aan de nieuwe generatie havenbedrijven. Het havenbedrijf mikt hierbij op Innovatieve maakbedrijven, start-ups en scale-ups.

Deltalinqs-voorzitter Atzo Nicolaï overleden

dinsdag 25 augustus 2020

De samenwerking van oud-minister Atzo Nicolaï en de Rotterdamse havengemeenschap was slechts een kort leven beschoren. De voorzitter van ondernemersorganisatie Deltalinqs en RPPC overleed 19 augustus op 60-jarige leeftijd aan een agressieve vorm van kanker.

Covid-19 pandemie versnelt bestaande logistieke trends

donderdag 6 augustus 2020

De Covid-19 pandemie leidt tot een versnelling van de bestaande logistieke trends. "Door investeren en samenwerken met partijen in de keten en overheden kunnen we onze positie in de global supply chain niet alleen behouden, maar ook versterken en uitbouwen", zegt ECT-directeur Paul Ham naar aanleiding van de studie van de Erasmus Universiteit over de impact op de lange termijn van de coronacrisis op de haven.

Verbindingsbaan Container Exchange Route krijgt vorm

woensdag 29 juli 2020

Combinatie CER, bestaande uit KWS en Van Hattum en Blankevoort, legt in opdracht van Havenbedrijf Rotterdam de Container Exchange Route aan op de Tweede Maasvlakte. Onderdeel van de werkzaamheden is de aanleg van een zeventien kilometer lange verbindingsweg tussen de containerterminals. KWS-onderneming BKB Infra legde inmiddels de eerste vijf kilometer van de betonbaan aan.

Goederenoverslag Rotterdam daalt minder dan verwacht

donderdag 23 juli 2020

in de eerste zes maanden van 2020 boekte de Haven van Rotterdam een overslag van 218,9 miljoen ton, 9,1 procent minder dan in het eerste halfjaar van 2019. Ondanks de ontwrichtende impact van de coronapandemie op economie, productie en logistiek, bleef de Rotterdamse haven 100 procent operationeel. De omzet steeg zelfs licht tot 360,4 miljoen euro.

Europees geld voor (natte) infrastructuur

donderdag 16 juli 2020

Nederland krijgt dit jaar 62 miljoen euro subsidie van de Europese Commissie voor infrastructuurprojecten. Zo komt er 11,4 miljoen euro beschikbaar voor de aanleg van overnachtingsplaatsen voor binnenvaartschepen langs de Waal en 8,7 miljoen euro voor het Theemswegtracé in de Rotterdamse haven.

Wereldhavendagen presenteert 'Port Stories 2020'

dinsdag 14 juli 2020

De Wereldhavendagen 2020 gaat zoals bekend niet door als publieksevenement. In plaats daarvan brengt de Stichting Wereldhavendagen dit jaar de Rotterdamse haven naar het publiek toe met een heuse ‘Digital Port Day’. Op 5 september kunnen liefhebbers via verschillende (online) kanalen toch héél veel van de haven beleven.

Partners Maritiem Nederland