Havenbedrijf Rotterdam | Maritiem Nederland
Havenbedrijf Rotterdam
Werkzaamheden aan de 'Berge Stahl', het grootste schip dat regelmatig Rotterdam aandoet

Rotterdam is het grootste logistieke en industriële knooppunt van Europa met een ongeëvenaarde ligging aan zee en rivierdelta.

Rotterdam is een complete haven met onafhankelijke terminals, concurrerende dienstverlening en een netwerk aan achterlandverbindingen. De haven slaat jaarlijk 400 miljoen ton aan goederen over, verdeeld over containers, natte en droge bulk, roro vracht, projectlading en duizenden passagiers aan boord van cruiseschepen en de ferry naar Engeland.

In 2030 moet zeeschip 'aan de stekker' in Rotterdam

woensdag 14 oktober 2020

Gemeente en Havenbedrijf Rotterdam willen dat zeeschepen zoveel mogelijk overstappen naar walstroom. Doel is dat in 2030 zeeschepen hun dieselgeneratoren uitzetten en ‘aan de stekker’ gaan als ze aan de kade liggen. De komende vijf jaar zetten gemeente en HbR met een reeks projecten in op een versnelling en opschaling van walstroom.

Havenbedrijf Rotterdam in Future Fuels Network

donderdag 8 oktober 2020

Havenbedrijf Rotterdam maakt deel uit van een nieuw ‘Future Fuels Network’ dat op 6 oktober op de maritieme Sibcon-conferentie in Singapore is aangekondigd. Samen met havenbedrijven uit Singapore en Japan zal HbR een roadmap ontwikkelen voor de toepassing van koolstofarme en schone brandstoffen voor de maritieme sector.

Mai Elmar legt munt onder mast 'MS Rotterdam VII'

vrijdag 2 oktober 2020

Mai Elmar, Executive Director van Cruise Port Rotterdam, is door de president van Holland America Line gevraagd om ‘Madrina’ van het nieuwe cruiseschip 'MS Rotterdam VII' te zijn. Op de werf van Fincantieri legde zij een Nederlandse munt uit 1872 onder de voormast van het nieuwe vlaggenschip van de cruiserederij.

Drone-pakketlevering op binnenvaartschip Rotterdam

donderdag 1 oktober 2020

Dutch Drone Delta heeft met succes een pilot uitgevoerd waarbij een pakketje met een drone op het binnenvaart-containerschip 'Duancis' werd afgeleverd. Op het moment van aflevering voer de Duancis met normale snelheid ter hoogte van het Eiland van Brienenoord. Het gaat om de tweede pilot met delivery drones in de Rotterdamse haven.

Young maritime board kan old boys network opschudden

vrijdag 25 september 2020

De Rotterdamse wethouder Barbara Kathmann heeft op 25 september de Young Maritime Board geïnstalleerd. Het nieuwe adviescollege bestaat uit bestuursleden van diverse netwerkinitiatieven voor maritieme jong professionals in de Rotterdamse regio. De Young Maritime Board zal een bijdrage leveren aan het Rotterdam Maritime Capital of Europe programma.

'Zeehonden zijn visitekaartje voor de haven'

vrijdag 25 september 2020

Het gaat goed met de zeehondenpopulatie in de Rotterdamse haven. In de Zuid-Hollandse delta leven nu naar schatting 1500 grijze zeehonden en 1000 gewone zeehonden, aldus Marlies de Kraauw van A seal. Op 24 september liet de zeehondenopvang uit Stellendam de twee opgevangen zeehonden Rami en Corneel los op het Maasvlaktestrand.

Boudewijn Siemons COO Port of Rotterdam

dinsdag 22 september 2020

Met ingang van 1 oktober is Boudewijn Siemons (56) de nieuwe Chief Operating Officer (COO) van Havenbedrijf Rotterdam. Tot voor kort was Siemons president van de divisie Americas van Vopak. De opvolger van Ronald Paul treedt ook toe tot de algemene directie van het havenbedrijf.

Grootste LNG-bunkerschip gedoopt in Rotterdam

maandag 21 september 2020

Op 18 september arriveerde de Gas Agility aan de Holland Amerikakade bij Cruiseport Rotterdam. Het 135,5 m lange en volgens eigenaar Mitsui O.S.K. Lines (MOL) "grootste LNG bunkerschip ter wereld" is die dag gedoopt in Rotterdam.

Van Oord legt zeekabel onder de Maasgeul

dinsdag 1 september 2020

Op 31 augustus heeft Van Oord de eerste zeekabel aangelegd voor windpark ‘Net op zee Hollandse Kust’ van TenneT. Voor het installeren van de kabel vijf meter onder de bodem van de Maasmond maakte de waterbouwer gebruik van de op afstand bestuurbare onderwatergraafmachine ‘Deep Dig It’ .

Deal Drecht Cities en HbR verlengen samenwerking

dinsdag 1 september 2020

Havenbedrijf Rotterdam en Deal Drecht Cities verlengen de huidige samenwerking met vier jaar tot 2023. Danny Levenswaard, director Breakbulk Havenbedrijf Rotterdam, en Martin Bloem, directeur Deal, tekenden hiervoor een nieuwe overeenkomst voor de voortzetting van de gezamenlijke economische promotie en acquisitie in de Drechtsteden. Het doel is meer bedrijven naar onder meer de Dordtse Zeehaven te begeleiden met een focus op bedrijven in de maritieme en logistieke sector.

Partners Maritiem Nederland