Havenbedrijf Rotterdam | Maritiem Nederland
Havenbedrijf Rotterdam
Werkzaamheden aan de 'Berge Stahl', het grootste schip dat regelmatig Rotterdam aandoet

Rotterdam is het grootste logistieke en industriële knooppunt van Europa met een ongeëvenaarde ligging aan zee en rivierdelta.

Rotterdam is een complete haven met onafhankelijke terminals, concurrerende dienstverlening en een netwerk aan achterlandverbindingen. De haven slaat jaarlijk 400 miljoen ton aan goederen over, verdeeld over containers, natte en droge bulk, roro vracht, projectlading en duizenden passagiers aan boord van cruiseschepen en de ferry naar Engeland.

C.RO Ports breidt terminalcapaciteit en spoorvervoer uit

dinsdag 24 oktober 2017

De wens van CLdN om meer lading via Rotterdam te verschepen heeft z'n weerslag op de terminal van zusterbedrijf C.RO Ports in de Brittanniëhaven. De stuwadoor investeert 30 tot 40 miljoen euro in uitbreiding van de terminalcapaciteit en een volwaardige spoorterminal.

Containeroverslag Rotterdam opnieuw in de lift

woensdag 18 oktober 2017

De overslag van containers in de Rotterdamse haven blijft groeien. In de eerste negen maanden van 2017 steeg het aantal containers in vergelijking met dezelfde periode in 2016 met 10,1 procent tot 10,2 miljoen eenheden (TEU). De totale overslag steeg in dezelfde periode met 2 procent.

Verdieping Nieuwe Waterweg begint voorjaar 2018

woensdag 4 oktober 2017

Rijkswaterstaat en het Havenbedrijf Rotterdam gaan de Nieuwe Waterweg en de Botlek verdiepen. Het gaat om een verdieping van anderhalve meter over een afstand van 25 kilometer tussen Hoek van Holland en de Botlekhaven ter hoogte van de Beneluxtunnel. De verdieping begint voorjaar 2018 en gaat zo'n zes maanden duren.

Offshore Center MV2 in de maak

maandag 31 juli 2017

Eind Juli startten de waterbouwers Van Oord en Boskalis met het opspuiten van een nieuw stukje Nederland, de uitbreiding van Maasvlakte 2 ten behoeve van offshore wind activiteiten.

Partners Maritiem Nederland