Havenbedrijf Rotterdam
Werkzaamheden aan de 'Berge Stahl', het grootste schip dat regelmatig Rotterdam aandoet

Wereldhavendagen trekken 345.000 bezoekers

maandag 9 september 2019

De organisatie van de Wereldhavendagen kijkt terug op een succesvolle 42e editie. Nadat de zaterdag werd afgesloten met een spectaculaire vuurwerkshow, was de zondag de drukstbezochte dag. In totaal genoten zo'n 345.000 mensen van de vele activiteiten op de kade, de demonstraties op het water en de excursies.

Havenbedrijf Rotterdam gaat samenwerken met Panamakanaal

maandag 23 september 2019

De Panama Canal Authority en het Havenbedrijf Rotterdam gaan samenwerken om de internationale handel tussen Europa en de Zuid-Amerikaanse westkust te bevorderen. De samenwerking biedt kansen voor het bedrijfsleven, logistieke complexen en projecten voor havenontwikkeling.

Rotterdamse industrie kan kwart nationale CO2-reductie realiseren

woensdag 25 september 2019

Havenbedrijf Rotterdam werkt in partnership met bedrijven aan projecten die bijdragen aan de energietransitie. De CO2-reductie door deze projecten telt op tot 12 mton. De doelstelling van het kabinet is om in Nederland in 2030 in totaal 48,7 mton CO2 te reduceren. Dat betekent dat de Rotterdamse projecten bijna een kwart van de totale Nederlandse ambitie kunnen realiseren.

Overslag Rotterdam groeit licht in derde kwartaal

maandag 21 oktober 2019

De overslag aan goederen in de Rotterdamse haven kwam in het derde kwartaal uit op 112,4 miljoen ton, 1 procent meer dan in dezelfde periode van 2018. De overslag van containers, ruwe olie, LNG en biomassa liet een groei zien. Het volume in kolen en minerale olieproducten loopt (verder) terug.

Kraanschepen Heerema stappen over op windenergie

vrijdag 1 november 2019

Heerema Marine Contractors gaat zijn kraanschepen voorzien van walstroom op basis van schone energie. Door het stilzetten van de dieselgeneratoren wordt jaarlijks een uitstoot met de omvang van grofweg 5.000 dieselauto’s uit de lucht gehaald. Eneco gaat hiervoor stroom leveren van het windmolenpark op de Landtong Rozenburg en bouwt hiervoor een speciaal 'e-House'.

Tweede leven voor oude banden in haven Rotterdam

maandag 11 november 2019

Black Bear Carbon, een Nederlands bedrijf dat zich richt op terugwinning van carbon black uit versleten autobanden, gaat een nieuwe fabriek bouwen in de haven van Rotterdam. In deze fabriek wordt granulaat van oude banden omgezet in carbon black, pyrolyse-olie en -gas.

Partners Maritiem Nederland