Havenbedrijf Rotterdam | Maritiem Nederland
Havenbedrijf Rotterdam
Werkzaamheden aan de 'Berge Stahl', het grootste schip dat regelmatig Rotterdam aandoet

Rotterdam is het grootste logistieke en industriële knooppunt van Europa met een ongeëvenaarde ligging aan zee en rivierdelta.

Rotterdam is een complete haven met onafhankelijke terminals, concurrerende dienstverlening en een netwerk aan achterlandverbindingen. De haven slaat jaarlijk 400 miljoen ton aan goederen over, verdeeld over containers, natte en droge bulk, roro vracht, projectlading en duizenden passagiers aan boord van cruiseschepen en de ferry naar Engeland.

Tweede boogbrug Theemswegtracé op zijn plaats

dinsdag 2 juni 2020

De installatie van de brug over de Thomassentunnel, A15 en N15 is succesvol verlopen. Zaterdagavond 30 mei stond de boogbrug op zijn plaats. De spoorbrug vormt een belangrijk onderdeel van het Theemswegtracé, een ruim vier kilometer lang nieuw traject van de havenspoorlijn.

Grootste containerschip op weg naar Rotterdam

dinsdag 26 mei 2020

Op woensdag 3 juni arriveert omstreeks 14.00 uur 'HMM Algeciras' van Hyundai Merchant Marine op zijn maidentrip in de Amaliahaven te Rotterdam om containers over te slaan bij de terminal van RWG. De Algeciras is het nieuwste grootste containerschip ter wereld.

Maaskade weer beschikbaar voor binnenvaart

dinsdag 19 mei 2020

De binnenvaart kan weer gebruik maken van de Maaskade aan het Noordereiland in Rotterdam Centrum. Het Havenbedrijf Rotterdam heeft de 500 meter lange vernieuwde kade met een klassieke uitstraling overgedragen aan de gemeente voor exploitatie.

Shell bouwt groene waterstoffabriek in Rotterdam

vrijdag 8 mei 2020

Shell is van plan om op de Tweede Maasvlakte groene waterstof te gaan produceren met behulp van groene stroom uit windenergie. Deze windenergie komt bij voorkeur van het offshore windpark Hollandse Kust (noord). Via een nieuwe pijpleiding gaat de waterstof van de Tweede Maasvlakte naar de raffinaderij in Pernis. Gasunie en Havenbedrijf Rotterdam willen deze pijpleiding gezamenlijk aanleggen.

Dit jaar ook geen Wereldhavendagen

vrijdag 1 mei 2020

Hoewel het weekend van 4 t/m september buiten het momenteel geldende verbod op grote evenementen valt, heeft de organisatie van de Wereldhavendagen 2020 besloten het evenement dit jaar te annuleren. De organisatie beraadt zich wel op een andere manier om de Rotterdamse haven in het zonnetje te zetten.

Haven Rotterdam hard getroffen door coronacrisis

donderdag 16 april 2020

In het eerste kwartaal is de haven van Rotterdam hard getroffen door de impact van vraaguitval door de coronacrisis. De overslag daalde met 9,3 procent tot 112,4 miljoen ton. Vanaf april zal de impact echt duidelijk worden. "Een afname van het overslagvolume tussen 10 en 20 procent op jaarbasis lijkt zeer waarschijnlijk", zegt CEO Allard Castelein.

Voldoende opslagcapaciteit in Rotterdamse haven

woensdag 15 april 2020

Ondanks de crisis is er voldoende ruimte voor de opslag van goederen en containers in de Rotterdamse haven en in het achterland. Door de crisis wordt verwacht dat langere opslag nodig is als gevolg van minder productie en consumptie. De beschikbare ruimte wordt door diverse partijen aangeboden.

Geslaagde toeteractie in haven Rotterdam

donderdag 9 april 2020

Vele tientallen schepen hebben woensdag 8 april meegedaan aan de toeteractie in de Rotterdamse haven. Het getoeter van schepen was kilometers rond de Rotterdamse haven en het centrum van de Maasstad te horen.

Partners Maritiem Nederland