Havenbedrijf Rotterdam | Maritiem Nederland
Havenbedrijf Rotterdam
Werkzaamheden aan de 'Berge Stahl', het grootste schip dat regelmatig Rotterdam aandoet

Rotterdam is het grootste logistieke en industriële knooppunt van Europa met een ongeëvenaarde ligging aan zee en rivierdelta.

Rotterdam is een complete haven met onafhankelijke terminals, concurrerende dienstverlening en een netwerk aan achterlandverbindingen. De haven slaat jaarlijk 400 miljoen ton aan goederen over, verdeeld over containers, natte en droge bulk, roro vracht, projectlading en duizenden passagiers aan boord van cruiseschepen en de ferry naar Engeland.

Rotterdam ontvangt meer schepen in een veilige haven

vrijdag 12 januari 2018

“Dankzij de nieuwe boeienconfiguraties en aanlegpalen waren er aanzienlijk minder kleine paal-schip botsingen en raakten minder duwbakken bij slecht weer op drift.” Dit zei (rijks)havenmeester René de Vries tijdens de presentatie van de nautische jaarcijfers van Havenbedrijf Rotterdam. De grootste haven van Europa noteerde meer aanloop van schepen en minder ongelukken dan in 2016.

Havenbedrijven 010 en 020 werken aan CO2-neutrale toekomst

woensdag 20 december 2017

De aanpak van de havenbedrijven van ‘010’ en ‘020’ voor de energietransitie verschilt, maar de sleutel hiervoor is in beide havens dezelfde. Waar Havenbedrijf Amsterdam heeft gekozen voor het stellen van een deadline (2030) voor het uitfaseren van de overslag van kolen, ziet Havenbedrijf Rotterdam daar voorlopig geen brood in. Het doel is echter: een CO2-neutrale toekomst. En de sleutel hiervoor ligt in beide havens in de grootschalige toepassing van wind op zee.

Havenbedrijf Rotterdam partner in North Sea Wind Power Hub

woensdag 29 november 2017

Havenbedrijf Rotterdam is toegetreden tot het North Sea Wind Power Hub-consortium, dat tot nu toe bestond uit TenneT TSO Nederland, TenneT TSO Duitsland, het Deense Energinet en Gasunie. Het consortium profiteert van de ervaring van het Havenbedrijf bij de aanleg van land in zee. 

Nieuwe termijn Castelein als ceo Havenbedrijf Rotterdam

vrijdag 24 november 2017

Allard Castelein is voor een periode van vier jaar herbenoemd als CEO van het Havenbedrijf Rotterdam. De komende jaren zal Castelein zich inzetten voor "het verder ontwikkelen van het haven industrieel complex in de slimste en beste haven", zegt RvC-voorzitter Rutger van Slobbe.

ECT introduceert Barge Transferium Maasvlakte

dinsdag 14 november 2017

Aan de Hartelhaven introduceert Hutchinson ECT het Barge Transferium Maasvlakte, met extra dienstverlening voor barge operators, logistieke dienstverleners en verladers. Met dit initiatief wil het terminalbedrijf de wachttijden voor de binnenvaart verminderen.

Partners Maritiem Nederland