Havenbedrijf Rotterdam | Maritiem Nederland
Havenbedrijf Rotterdam
Werkzaamheden aan de 'Berge Stahl', het grootste schip dat regelmatig Rotterdam aandoet

Rotterdam is het grootste logistieke en industriële knooppunt van Europa met een ongeëvenaarde ligging aan zee en rivierdelta.

Rotterdam is een complete haven met onafhankelijke terminals, concurrerende dienstverlening en een netwerk aan achterlandverbindingen. De haven slaat jaarlijk 400 miljoen ton aan goederen over, verdeeld over containers, natte en droge bulk, roro vracht, projectlading en duizenden passagiers aan boord van cruiseschepen en de ferry naar Engeland.

Young maritime board kan old boys network opschudden

vrijdag 25 september 2020

De Rotterdamse wethouder Barbara Kathmann heeft op 25 september de Young Maritime Board geïnstalleerd. Het nieuwe adviescollege bestaat uit bestuursleden van diverse netwerkinitiatieven voor maritieme jong professionals in de Rotterdamse regio. De Young Maritime Board zal een bijdrage leveren aan het Rotterdam Maritime Capital of Europe programma.

'Zeehonden zijn visitekaartje voor de haven'

vrijdag 25 september 2020

Het gaat goed met de zeehondenpopulatie in de Rotterdamse haven. In de Zuid-Hollandse delta leven nu naar schatting 1500 grijze zeehonden en 1000 gewone zeehonden, aldus Marlies de Kraauw van A seal. Op 24 september liet de zeehondenopvang uit Stellendam de twee opgevangen zeehonden Rami en Corneel los op het Maasvlaktestrand.

Boudewijn Siemons COO Port of Rotterdam

dinsdag 22 september 2020

Met ingang van 1 oktober is Boudewijn Siemons (56) de nieuwe Chief Operating Officer (COO) van Havenbedrijf Rotterdam. Tot voor kort was Siemons president van de divisie Americas van Vopak. De opvolger van Ronald Paul treedt ook toe tot de algemene directie van het havenbedrijf.

Grootste LNG-bunkerschip gedoopt in Rotterdam

maandag 21 september 2020

Op 18 september arriveerde de Gas Agility aan de Holland Amerikakade bij Cruiseport Rotterdam. Het 135,5 m lange en volgens eigenaar Mitsui O.S.K. Lines (MOL) "grootste LNG bunkerschip ter wereld" is die dag gedoopt in Rotterdam.

Van Oord legt zeekabel onder de Maasgeul

dinsdag 1 september 2020

Op 31 augustus heeft Van Oord de eerste zeekabel aangelegd voor windpark ‘Net op zee Hollandse Kust’ van TenneT. Voor het installeren van de kabel vijf meter onder de bodem van de Maasmond maakte de waterbouwer gebruik van de op afstand bestuurbare onderwatergraafmachine ‘Deep Dig It’ .

Deal Drecht Cities en HbR verlengen samenwerking

dinsdag 1 september 2020

Havenbedrijf Rotterdam en Deal Drecht Cities verlengen de huidige samenwerking met vier jaar tot 2023. Danny Levenswaard, director Breakbulk Havenbedrijf Rotterdam, en Martin Bloem, directeur Deal, tekenden hiervoor een nieuwe overeenkomst voor de voortzetting van de gezamenlijke economische promotie en acquisitie in de Drechtsteden. Het doel is meer bedrijven naar onder meer de Dordtse Zeehaven te begeleiden met een focus op bedrijven in de maritieme en logistieke sector.

HbR bouwt multifunctioneel bedrijvencomplex op RDM

maandag 31 augustus 2020

Havenbedrijf Rotterdam bouwt een multifunctioneel bedrijvencomplex op het RDM-terrein, de voormalige werf van de Rotterdamse Droogdok Maatschappij. Het Magazijn biedt plaats aan de nieuwe generatie havenbedrijven. Het havenbedrijf mikt hierbij op Innovatieve maakbedrijven, start-ups en scale-ups.

Deltalinqs-voorzitter Atzo Nicolaï overleden

dinsdag 25 augustus 2020

De samenwerking van oud-minister Atzo Nicolaï en de Rotterdamse havengemeenschap was slechts een kort leven beschoren. De voorzitter van ondernemersorganisatie Deltalinqs en RPPC overleed 19 augustus op 60-jarige leeftijd aan een agressieve vorm van kanker.

Covid-19 pandemie versnelt bestaande logistieke trends

donderdag 6 augustus 2020

De Covid-19 pandemie leidt tot een versnelling van de bestaande logistieke trends. "Door investeren en samenwerken met partijen in de keten en overheden kunnen we onze positie in de global supply chain niet alleen behouden, maar ook versterken en uitbouwen", zegt ECT-directeur Paul Ham naar aanleiding van de studie van de Erasmus Universiteit over de impact op de lange termijn van de coronacrisis op de haven.

Verbindingsbaan Container Exchange Route krijgt vorm

woensdag 29 juli 2020

Combinatie CER, bestaande uit KWS en Van Hattum en Blankevoort, legt in opdracht van Havenbedrijf Rotterdam de Container Exchange Route aan op de Tweede Maasvlakte. Onderdeel van de werkzaamheden is de aanleg van een zeventien kilometer lange verbindingsweg tussen de containerterminals. KWS-onderneming BKB Infra legde inmiddels de eerste vijf kilometer van de betonbaan aan.

Partners Maritiem Nederland