Havenbedrijf Rotterdam | Maritiem Nederland
Havenbedrijf Rotterdam
Werkzaamheden aan de 'Berge Stahl', het grootste schip dat regelmatig Rotterdam aandoet

Rotterdam is het grootste logistieke en industriële knooppunt van Europa met een ongeëvenaarde ligging aan zee en rivierdelta.

Rotterdam is een complete haven met onafhankelijke terminals, concurrerende dienstverlening en een netwerk aan achterlandverbindingen. De haven slaat jaarlijk 400 miljoen ton aan goederen over, verdeeld over containers, natte en droge bulk, roro vracht, projectlading en duizenden passagiers aan boord van cruiseschepen en de ferry naar Engeland.

Alphenaar vaart met capaciteit van 36 elektrische auto's

maandag 6 september 2021

Sinds 6 september vaart de Alphenaar als het eerste Nederlandse binnenvaartschip op verwisselbare energiecontainers. Het schip vaart tussen Alphen aan den Rijn en Moerdijk voor bierbrouwer Heineken, de eerste 'eindklant' van Zero Emission Services *ZES). De energiecontainers leveren een vermogen van 2MWh, vergelijkbaar met de capaciteit van 36 elektrische auto's.

Fotoexpositie 'Werken in de Rotterdamse haven'

maandag 30 augustus 2021

Op 27 augustus is de foto-expo ‘Werken in de Rotterdamse haven’ geopend, die tot 30 september te zien is aan de buitengevels van het Maritiem Museum Rotterdam. Vaste Wereldhavendagen-fotografe Anne Reitsma legde de mensen vast die elke dag het succes van de grootste haven van Europa mogelijk maken. De expo is onderdeel van de Wereldhavendagen 2021.

Rotterdam gaat actief controleren op varend sjorren

woensdag 25 augustus 2021

Vanaf 1 september gaat de divisie Havenmeester van het Havenbedrijf Rotterdam actief controleren op de naleving van de nieuwe regelgeving over varend sjorren. Sinds april is het verboden voor alle zeeschepen dat containers en andere goederen al varend vast- of losgemaakt worden. In eerste instantie beperkte het havenbedrijf zich tot het geven van voorlichting, maar binnenkort kunnen schepen een boete krijgen bij overtreding van de regels voor varend sjorren.

Kaartverkoop Wereldhavendagen van start

maandag 23 augustus 2021

De kaartverkoop voor de Wereldhavendagen is begonnen. Op 3, 4 en 5 september maken jong en oud kennis met de kansen en mogelijkheden van de Rotterdamse haven via een uitgebreid aanbod aan excursies, wandel- en fietstours, rondvaarten en andere activiteiten, zowel in de stad als in het havengebied. Ook is er een online programma.

Havenbedrijf Rotterdam start Havenomgevingsfonds

dinsdag 27 juli 2021

Havenbedrijf Rotterdam heeft het Havenomgevingsfonds opgericht. In dit fonds is jaarlijks 1 miljoen euro beschikbaar voor projecten die bijdragen aan het verbeteren van de kwaliteit van de leefomgeving in de directe omgeving van het Rotterdamse havengebied.

Overslag Rotterdam is nog niet over coronadip heen

vrijdag 23 juli 2021

In de eerste helft van 2021 groeide de overslag in de haven van Rotterdam met 5,8 procent tot 231, 6 miljoen ton. Het fraaie groeicijfer weegt nog niet op tegen de diepe coronadip van vorig jaar. Dankzij de goede financiële resultaten kan het Havenbedrijf blijven investeren in de haven van de toekomst, de transitie naar schonere energie en een goede bereikbaarheid.

Partners Maritiem Nederland