Havenbedrijf Rotterdam
Werkzaamheden aan de 'Berge Stahl', het grootste schip dat regelmatig Rotterdam aandoet

Rotterdamse industrie kan kwart nationale CO2-reductie realiseren

woensdag 25 september 2019

Havenbedrijf Rotterdam werkt in partnership met bedrijven aan projecten die bijdragen aan de energietransitie. De CO2-reductie door deze projecten telt op tot 12 mton. De doelstelling van het kabinet is om in Nederland in 2030 in totaal 48,7 mton CO2 te reduceren. Dat betekent dat de Rotterdamse projecten bijna een kwart van de totale Nederlandse ambitie kunnen realiseren.

Havenbedrijf Rotterdam gaat samenwerken met Panamakanaal

maandag 23 september 2019

De Panama Canal Authority en het Havenbedrijf Rotterdam gaan samenwerken om de internationale handel tussen Europa en de Zuid-Amerikaanse westkust te bevorderen. De samenwerking biedt kansen voor het bedrijfsleven, logistieke complexen en projecten voor havenontwikkeling.

Column NML

maandag 23 september 2019

Steeds meer wordt duidelijk dat sociale transitie in de maritieme sector minstens zo belangrijk is als de energie- en de digitale transitie, schrijft Henk de Bruijn van Havenbedrijf Rotterdam. 

Wereldhavendagen trekken 345.000 bezoekers

maandag 9 september 2019

De organisatie van de Wereldhavendagen kijkt terug op een succesvolle 42e editie. Nadat de zaterdag werd afgesloten met een spectaculaire vuurwerkshow, was de zondag de drukstbezochte dag. In totaal genoten zo'n 345.000 mensen van de vele activiteiten op de kade, de demonstraties op het water en de excursies.

Sif gaat uitbreiden op Maasvlakte 2

woensdag 28 augustus 2019

Sif breidt uit met 20 hectare haventerrein en 200 m ‘deep sea’ kade op de Maasvlakte. Het nieuwe perceel grenst aan het terrein waar Sif nu operationeel actief is met de assemblage van offshore funderingen voor windturbines op zee.

Nieuwe excursies en vaartochten in programma Wereldhavendagen

maandag 12 augustus 2019

Het programma van de Wereldhavendagen is uitgebreid met nieuwe excursies en vaartochten. Op 6, 7 en 8 september kunnen bezoekers nog meer locaties in en om de Rotterdamse haven bezoeken. Verder is het aantal opstapplaatsen verruimd en is het bij een aantal excursies mogelijk om met eigen vervoer te reizen.

Partners Maritiem Nederland