Havenbedrijf Amsterdam
Cruiseschip 'Aida Sol' keert voor de cruiseterminal in Amsterdam

Akkoord OBA en Port of Amsterdam over inkrimping kolenoverslag

woensdag 14 maart 2018

Overslag Bedrijf Amsterdam (OBA) maakt twintig procent van zijn kolenterrein vrij voor andere vormen van overslag. OBA sorteert hiermee voor op de teruglopende vraag naar kolenopslag. Volgens Port of Amsterdam zijn de afspraken met OBA een belangrijke stap richting verduurzaming van de haven.

Haven Amsterdam boekt omzetgroei

donderdag 26 april 2018

Havenbedrijf Amsterdam heeft in 2017 een omzet behaald van 150,1 miljoen euro, tegen 146,3 miljoen euro in 2016. Het bedrijfsresultaat steeg van 73,3 miljoen euro in 2016 naar 74,3 miljoen euro. 

Amsterdam verdubbelt korting havengeld voor schone schepen

donderdag 2 augustus 2018

Met ingang van 1 augustus 2018 verdubbelt Port of Amsterdam de korting op het zeehavengeld voor schepen die in het bezit zijn van een ESI-certificaat én gebruikmaken van LNG in de hoofd- of hulpmotor. Het gaat om schepen die minimaal twintig punten scoren op de Environmental Ship Index.

Daling olie- en kolenoverslag zet Amsterdam in de min

donderdag 2 augustus 2018

Port of Amsterdam zag de overslag in het eerste halfjaar met 4,8 procent dalen tot 40,2 miljoen ton. Ook de overslag in IJmuiden, Beverwijk en Zaanstad liep terug. Belangrijkste oorzaak is een substantiële daling van de olie- en (vooral) de kolenoverslag.

Partners Maritiem Nederland