Havenbedrijf Amsterdam
Cruiseschip 'Aida Sol' keert voor de cruiseterminal in Amsterdam

Nieuwe insteekhaven voor betere bulkoverslag

donderdag 15 mei 2014

Bulkcarriers die te diep steken om naar Amsterdam te kunnen varen, worden in IJmuiden gedeeltelijk gelost. De lichterpalen, waar dat nu gebeurt, hebben nadelen, onder andere voor de veiligheid. Een nieuwe insteekhaven biedt uitkomst.

Op naar 250 drijvende flats in 2030

woensdag 29 juli 2015

Met zo’n 140 cruiseschepen per jaar is Amsterdam wel wat gewend. Toch betekende de komst van de ‘MSC Splendida’, het grootste cruiseschip ooit, op woensdag 1 juli letterlijk alle hens aan dek op logistiek en nautisch gebied. Wil de hoofdstad 250 ‘drijvende flats’ ontvangen in 2030, dan is naast de nieuwe zeesluis in IJmuiden een tweede cruiseterminal in het havengebied bittere noodzaak.

‘De energietransitie biedt volop uitdagingen voor de haven’

maandag 18 juli 2016

Hoe liggen terreinen voor kolenoverslag er over dertig jaar bij? Komen er over vijftig jaar nog steeds tankers met aardolieproducten naar de grootste benzinehaven van Europa? En zet de nieuwe zeesluis bij IJmuiden de deur op een kier om toch weer een bescheiden diepzee containerlijndienst binnen te halen? Volgens scheidend CEO van Havenbedrijf Amsterdam Dertje Meijer zijn er na de verzelfstandiging en het besluit rond de bouw van de nieuwe zeesluis nog volop uitdagingen voor de Amsterdamse haven.

Holland Cargo Terminal (HCT) floreert in Amsterdam

woensdag 26 oktober 2016

Ooit stonden er negen imposante ZPMC-kranen containers te laden en te lossen van grote rederijen als het Japanse NYK. Door de economische crisis én de verouderde Noordersluis verdwenen deze schepen echter bij de voormalige Ceres Terminal, het latere Amsterdam Container Terminal (ACT). Als een feniks verrees in oktober 2014 Holland Cargo Terminal (HCT) uit de as van Ceres als multipurpose terminal die veel offshore projecten uitvoert.

‘Over veiligheid valt niet te onderhandelen’

maandag 13 februari 2017

Wat zijn de resultaten van 2016 en wat zijn de plannen voor het komende jaar voor de Amsterdamse havenregio? Zeehavens Amsterdam maakte een rondje langs de velden en sprak met Koen Overtoom, CEO Havenbedrijf Amsterdam: “De new businesstak waar alle vernieuwende initiatieven worden ontwikkeld en opgezet, is meer onderdeel van de uitvoering geworden.”

Wereldstandaard nodig in digitalisering havens

maandag 15 mei 2017

Zeevarenden hebben in iedere Europese haven te maken met andere digitale hulpmiddelen die beogen de logistiek te verbeteren. Nederlandse havens werken samen, maar alleen in ons land zijn al tientallen apps, platforms en ‘cloud services’. Alleen standaardisering maakt effectieve invoering van digitale planning en afhandeling mogelijk.

Havenbedrijven 010 en 020 werken aan CO2-neutrale toekomst

woensdag 20 december 2017

De aanpak van de havenbedrijven van ‘010’ en ‘020’ voor de energietransitie verschilt, maar de sleutel hiervoor is in beide havens dezelfde. Waar Havenbedrijf Amsterdam heeft gekozen voor het stellen van een deadline (2030) voor het uitfaseren van de overslag van kolen, ziet Havenbedrijf Rotterdam daar voorlopig geen brood in. Het doel is echter: een CO2-neutrale toekomst. En de sleutel hiervoor ligt in beide havens in de grootschalige toepassing van wind op zee.

Eerste MET Event is een groot succes

vrijdag 16 maart 2018

Hoe halen we stabiele duurzame energie uit zee? Hoe varen schepen op termijn 100 procent duurzaam? En wat gebeurt er straks in onze zeehavens als er geen vraag meer is naar kolen en aardolieproducten? Deze vragen stonden centraal tijdens het Maritieme Energie Transitie (MET) Event op 15 maart.

Partners Maritiem Nederland