Grootste schepen
Zelfs het in termen van deadweight grootste schip ter wereld, de 'TI Europe' van het Antwerpse Euronav, kan straks door het Nicaraguakanaal.

Allseas broedt op grotere variant van Pioneering Spirit

woensdag 8 november 2017

Allseas laat zich niet afschrikken door de langdurige en diepe crisis in de offshore-industrie. Het bedrijf werkt aan een nog grotere variant van megaschip Pioneering Spirit. De Amazing Grace, zoals het schip gaat heten, moet 72.000 ton kunnen heffen. Als het meezit kan de bouw over drie tot vier jaar beginnen. 

Boka Vanguard heft 300 Boeing 747's

maandag 30 april 2018

De Boka Vanguard van Boskalis, het grootste halfafzinkbare zware-ladingschip ter wereld, bereidt zich voor op het laden van een circa 90.000 ton wegend Floating Production, Storage & Offloading-platform. Dit staat gelijk aan het gewicht van 300 Boeing 747's en is daarmee een nieuw record in het zware-ladingtransport..

Pioneering Spirit even terug in Rotterdam

woensdag 16 mei 2018

In de nacht van 16 op 17 mei arriveert de Pioneering Spirit – het grootste schip ter wereld – in de Prinses Alexiahaven. Met de komst van het schip krijgt FutureLand er komend pinksterweekend een attractie bij. Rondvaarten met de FutureLand Ferry brengen passagiers tot vlak bij het reuzenschip.

Partners Maritiem Nederland