Damen
De door Damen Shipyards gebouwde 'Nexus', aan het werk in het Gemini offshore windpark. Foto: Flying Focus

Patrouilleschepen met een brug als een ruimteschip

dinsdag 5 april 2016

Bij Damen Shipyards in Gorinchem liggen twee moderne patrouilleschepen met bijlboeg klaar om overdragen te worden aan de klant. Jongerenambassadeur van Stichting Nederland Maritiem Land Dominique Smits nam een kijkje en zocht uit wat de laatste ontwikkelingen zijn bij dit type schip.

Concept ontwerp Damen voor miniatuur Pioneering Spirit

donderdag 4 augustus 2016

Op de Noordzee staan veel olie- en gasplatforms die in de komende decennia werkloos raken, daarom heeft Damen Shipyards een ontwerp gemaakt voor een schip dat de kleinere platforms snel en efficiënt kan verwijderen. Daartoe liet Damen Shipyards masterstudent Justin Rietveld (maritieme techniek, Rotterdam Mainport University) een conceptontwerp maken op basis van beproefde Damen schepen.

Nieuwe blusboot voor Amsterdamse brandweer

donderdag 22 december 2016

De Amsterdamse Brandweer heeft op 20 december een nieuwe brandblusboot in bedrijf genomen. Damen Shipyards Hardinxveld bouwde het 17,6 meter lange schip, en verzorgde ook het detailontwerp en de engineering. Het conceptontwerp kwam van C-Job Naval Architects.

FIOD-onderzoek bij Damen Shipyards

woensdag 18 januari 2017

Voor Damen Shipyards was vrijdag de dertiende met recht de gevreesde ongeluksdag. Volgens Het Financieele Dagblad heeft de FIOD (Fiscale Opsporings- en Inlichtingendienst) op 13 januari een inval gedaan op het hoofdkantoor in Gorinchem.

Damen lijft Keppel Verolme in

maandag 10 april 2017

Als het gaat om de allergrootste droogdokken in Noordwest-Europa begint Damen een aardige monopolist te worden. Het concern neemt de werf van Keppel Verolme in de Botlek over.

Partners Maritiem Nederland