Damen
De door Damen Shipyards gebouwde 'Nexus', aan het werk in het Gemini offshore windpark. Foto: Flying Focus

Modernisering kotters neemt vlucht

woensdag 7 januari 2015

Vissers maken volop gebruik van de 42 extra ontheffingen om met de puls op platvis te vissen. Het aantal kotters dat met deze methode vist is dan in een jaar tijd bijna verdubbeld.

Sandfirden LNG-motoren voor EcoLiner

vrijdag 3 april 2015

De EcoLiner Binnenvaarttanker die Damen momenteel in aanbouw heeft in Hardinxveld krijgt vier LNG-gasmotoren van Sandfirden Technics in de machinekamer, zo maakte de toeleverancier uit Den Oever onlangs bekend.

Damen levert 7-Stars op aan Rederij Groen

woensdag 29 april 2015

Op 28 april leverde Maaskant Shipyards (onderdeel van Damen) het seismisch ondersteuningsvaartuig '7-stars' (35 x 8,7 meter) op aan Rederij Groen. Het betreft de laatste uit een serie van drie zusterschepen.

Schonere schepen met Lean Ships

woensdag 3 juni 2015

Het Europese innovatieproject Lean Ships moet tal van nieuwe technologieën opleveren die schepen minimaal 25 procent zuiniger maken en de uitstoot van CO2, SO2, NOx en fijnstof drastisch naar beneden brengt. Damen Shipyards is gastheer voor de aftrap op 16 en 17 juni in Gorinchem.

Eerste Damen Multi Cat 3013 geleverd aan MCS

maandag 8 juni 2015

De eerste Damen Multi Cat 3013 is geleverd aan Maritime Craft Services (Clyde) Ltd. Dit Schotse bedrijf is gevestigd in Fairlie, zo’n 50 km ten westen van Glasgow, en is een van de rederijen ter wereld met de meeste Damen-schepen in haar vloot, namelijk veertien in totaal.

Partners Maritiem Nederland