Damen | Maritiem Nederland
Damen
De door Damen Shipyards gebouwde 'Nexus', aan het werk in het Gemini offshore windpark. Foto: Flying Focus

Damen Shipyards Group (opgericht in 1927) exploiteert ruim 55 scheepswerven, reparatiewerven en gerelateerde bedrijven over de hele wereld. Bij Damen zijn 8.000 mensen in dienst, verspreid over 35 landen. Het bedrijf heeft sinds 1969 ruim 5.000 schepen opgeleverd. Jaarlijks levert de onderneming zo'n 150 schepen af aan klanten over de hele wereld.

‘We zitten in een vechtmarkt’

woensdag 30 november 2016

Damen Shiprepair & Conversion behoort tot de grootste scheepsreparatieconglomeraten ter wereld. De zestien betrokken werven hadden in 2015 nog een topjaar, echter op dit moment loopt het even iets minder, zegt managing director Durk-Jan Nederlof. Hij spreekt van een vechtmarkt waar alles draait om de prijs. Toch heeft hij goede hoop. “Er staan alweer grote projecten op de rol voor komend jaar. De scheepsreparatie is nu eenmaal een fluctuerende markt.”

Concept ontwerp Damen voor miniatuur Pioneering Spirit

donderdag 4 augustus 2016

Op de Noordzee staan veel olie- en gasplatforms die in de komende decennia werkloos raken, daarom heeft Damen Shipyards een ontwerp gemaakt voor een schip dat de kleinere platforms snel en efficiënt kan verwijderen. Daartoe liet Damen Shipyards masterstudent Justin Rietveld (maritieme techniek, Rotterdam Mainport University) een conceptontwerp maken op basis van beproefde Damen schepen.

Damen Dredging Equipment breekt door in diepzeemijnbouw

woensdag 22 juni 2016

De markt van mijnbouw op diepere zeebodems is uiterst onzeker want als de prijs van olie daalt, zakt ook de waarde van andere grondstoffen (vooral metalen) en dus ook die van de mijnbouwbedrijven. Damen Dredging Equipment doet echter vooraan mee in de ontwikkeling van materieel voor de ontginning van de zeebodem. Het bedrijf kan hier in de toekomst alleen maar in groeien, zo is de stellige overtuiging van Marc Tijssen, senior project manager bij de baggeraar.

Patrouilleschepen met een brug als een ruimteschip

dinsdag 5 april 2016

Bij Damen Shipyards in Gorinchem liggen twee moderne patrouilleschepen met bijlboeg klaar om overdragen te worden aan de klant. Jongerenambassadeur van Stichting Nederland Maritiem Land Dominique Smits nam een kijkje en zocht uit wat de laatste ontwikkelingen zijn bij dit type schip.

Partners Maritiem Nederland