Damen | Maritiem Nederland
Damen
De door Damen Shipyards gebouwde 'Nexus', aan het werk in het Gemini offshore windpark. Foto: Flying Focus

Damen Shipyards Group (opgericht in 1927) exploiteert ruim 55 scheepswerven, reparatiewerven en gerelateerde bedrijven over de hele wereld. Bij Damen zijn 8.000 mensen in dienst, verspreid over 35 landen. Het bedrijf heeft sinds 1969 ruim 5.000 schepen opgeleverd. Jaarlijks levert de onderneming zo'n 150 schepen af aan klanten over de hele wereld.

Damen rondt refit van Petrojarl 1 af

dinsdag 22 augustus 2017

Damen Shiprepair Rotterdam (DSR) in Schiedam heeft op 18 augustus de FPSO ‘Petrojarl 1’ aan Teekay Offshore opgeleverd na een volledige refit die twee en een half jaar heeft geduurd.

Na de bijlboeg komt de rotorboeg

donderdag 18 mei 2017

Damen Shipyards is momenteel bezig met onderzoek naar de rotorboeg: een verticaal draaiende cilinder op de boeg, die vooral kleine schepen in zware zeegang stabiel moet houden.

Damen lijft Keppel Verolme in

maandag 10 april 2017

Als het gaat om de allergrootste droogdokken in Noordwest-Europa begint Damen een aardige monopolist te worden. Het concern neemt de werf van Keppel Verolme in de Botlek over.

FIOD-onderzoek bij Damen Shipyards

woensdag 18 januari 2017

Voor Damen Shipyards was vrijdag de dertiende met recht de gevreesde ongeluksdag. Volgens Het Financieele Dagblad heeft de FIOD (Fiscale Opsporings- en Inlichtingendienst) op 13 januari een inval gedaan op het hoofdkantoor in Gorinchem.

Nieuwe blusboot voor Amsterdamse brandweer

donderdag 22 december 2016

De Amsterdamse Brandweer heeft op 20 december een nieuwe brandblusboot in bedrijf genomen. Damen Shipyards Hardinxveld bouwde het 17,6 meter lange schip, en verzorgde ook het detailontwerp en de engineering. Het conceptontwerp kwam van C-Job Naval Architects.

Koers 2017 volgens Damen Shipyards: Ontwerpen van scratch

donderdag 22 december 2016

Damen Shipyards is voortdurend op zoek naar nieuwe markten. Dit heeft de afgelopen jaren geleid tot de ontwikkeling van schepen specifiek voor aanleg en onderhoud van offshore windparken. Belangrijke innovaties hierbij zijn de nieuwe rompvormen. Andere markten die Damen Shipyards bestudeert zijn deep sea mining, cruise-expedities in poolgebieden en aqua culture. Ook op deze gebieden ziet het bedrijf interessante mogelijkheden.

Partners Maritiem Nederland