Cruise | Maritiem Nederland
Cruise
Dit jaar verwacht Amsterdam 187 aanlopen van zeecruiseschepen (foto: Amsterdam Cruise Port)

Rotterdam verwelkomt recordaantal cruiseschepen in 2019

vrijdag 8 maart 2019

Op 7 maart opende de AIDA Cara het cruiseseizoen voor Cruiseport Rotterdam. Het schip meerde af aan de Holland Amerikakade, pal naast de AIDA Mar in hartje Rotterdam. Dit jaar komen er voor het eerst méér dan honderd cruiseschepen aan in Rotterdam. De afgelopen twee seizoenen waren dit er circa tachtig.

Oprah Winfrey doopt Nieuw Statendam

dinsdag 5 februari 2019

Op 2 februari hield Holland America Line de doopceremonie voor de 'Nieuw Statendam' in Port Everglades in Fort Lauderdale. Oprah Winfrey doopte het nieuwe cruiseschip tijdens een ceremonie in de World Stage aan boord. 

AIDAnova bunkert LNG vanaf Coral Methane

donderdag 17 januari 2019

In de haven van Santa Cruz de Tenerife op de Canarische eilanden heeft de AIDAnova voor de eerste maal LNG gebunkerd. De laatste aanwinst van AIDA Cruises is het eerste cruiseschip dat zowel op zee als in havens op LNG vaart. De LNG werd geleverd door de Coral Methane, eigendom van Anthony Veder en LNG-leverancier Shell.

HAL neemt Nieuw Statendam in ontvangst op werf Fincantieri

vrijdag 30 november 2018

Holland America Line heeft de 'NieuwStatendam' in ontvangst genomen op de Fincantieri werf in Marghera. De NieuwStatendam, het vijftiende schip in de vloot van HAL, vaart 1 december vanuit Venetië naar Civitavecchia. Daar vertrekt het schip op 5 december voor zijn Premier Voyage met gasten in de richting van het Caribisch gebied.

‘Veelbewogen jaar’ voor Amsterdamse cruisesector

zondag 18 november 2018

Een ‘veelbewogen jaar’. Dat zei voorzitter Janine van Oosten van Amsterdam Cruise Port (ACP) bij de afsluiting van het seizoen. “Passenger Terminal Amsterdam boekte een record met 181 schepen. Voorts komen er dit jaar 1950 riviercruiseschepen naar de hoofdstad, eveneens een mijlpaal. Toch laten deze cijfers onverlet dat er enkele serieuze bedreigingen zijn.”

'Minister Koolmees houdt boete Oasis of the Seas in stand'

maandag 5 november 2018

Naar verluidt zal minister Koolmees van Sociale Zaken en Werkgelegenheid de bezwaren van cruiserederij Royal Caribbean tegen de boete van bijna 1 miljoen euro die de Inspectie SZW in 2014 oplegde ongegrond verklaren. NMT is diep teleurgesteld in de minister en spreekt van een 'gemiste kans'.

Holland America Line neemt vooroordelen cruisevakantie weg

donderdag 27 september 2018

Het aantal Nederlandse cruisegasten blijft al jaren achter bij de belangstelling in landen als Duitsland en Engeland. Om de kennis over cruisevakanties te vergroten en de vooroordelen weg te nemen is cruiserederij Holland America Line begonnen met de campagne 'Holland America Line… waarom niet nu?'. 

Partners Maritiem Nederland