Cruise
Dit jaar verwacht Amsterdam 187 aanlopen van zeecruiseschepen (foto: Amsterdam Cruise Port)

‘Nog een hoop te innoveren in de riviercruisevaart’

woensdag 22 november 2017

Meer luxe, grotere hutten, minder passagiers en meer multifunctionele ruimtes. Daar gaat het volgens technisch directeur Fre Drenth van scheepswerf De Hoop in Lobith in de toekomst in de markt van de riviercruiseschepen naar toe. Net als naar de bouw van lichtere schepen om ook te kunnen blijven varen op de momenten dat er minder water in de rivier komt te staan, zoals de verwachting is voor de nabije toekomst.

Havenbedrijf Amsterdam: emissies in 2030 fors naar beneden

woensdag 1 november 2017

Havenbedrijf Amsterdam heeft vandaag zijn Visie Schone Scheepvaart gepresenteerd die zich uitstrekt tot 2030. Belangrijke onderdelen zijn dat afgemeerde binnenvaart- en riviercruiseschepen over dertien jaar nauwelijks nog schadelijke stoffen uitstoten binnen de Ring A10, terwijl grote cruiseschepen hun emissies hebben gehalveerd. Tot 2021 investeert het havenbedrijf alvast 10 miljoen euro.

HAL verhoogt capaciteit op Nederlandse markt

vrijdag 6 oktober 2017

Holland America Lijn verhoogt haar capaciteit op de Nederlandse markt. In 2019 vertrekken 35 cruises vanuit Nederlandse havens, zes meer dan in 2018. HAL zet hiervoor onder meer haar nieuwste schip in, de Ms. Nieuw Statendam.

Cruiseschepen: bouw mee aan luxer, groter, comfortabeler

vrijdag 15 september 2017

Kort voor de eerste proefvaart op 26 augustus bezocht Maritiem Nederland de 'MSC Seaside' op de Fincantieri werf in Monfalcone, Noord Italië. Wij kregen een rondleiding op dit moderne schip, van een geheel nieuwe klasse. Maar waar zijn de Nederlandse toeleveranciers?

Aanmelden nieuwsbrief

Meld je nu aan voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws van Maritiem Nederland.

Abonneer je nu!

Partners Maritiem Nederland