Boskalis | Maritiem Nederland
Boskalis
Een sleephopperzuiger van Boskalis. Foto: IHC

Koninklijke Boskalis Westminster N.V. is een toonaangevende internationale dienstverlener op het gebied van baggeren, maritieme infrastructuur en maritieme diensten.

De onderneming levert wereldwijd creatieve en innovatieve totaaloplossingen voor infrastructurele uitdagingen in maritieme gebieden, kuststreken en rivierdelta's met ondermeer de aanleg en onderhoud van havens en vaarwegen, creatie van land in water en bescherming van kusten en oevers. Tevens voert Boskalis projecten uit en levert het een breed spectrum aan maritieme diensten voor de offshore energiesector, waaronder subsea, zwaar transport, hijswerk en installatie (uitgevoerd door Boskalis Offshore en Dockwise) en levert het sleepdiensten en scheepsbergingen (uitgevoerd door SMIT). Daarnaast heeft Boskalis een strategisch partnership in terminaldiensten (Smit Lamnalco). Met een veelzijdige vloot van 1.100 eenheden is de onderneming actief in circa 75 landen, verspreid over zes continenten. Inclusief haar deel in partnerships heeft Boskalis 11.000 medewerkers in dienst.

Dode na drinken schoonmaakmiddel aan boord FPSO

donderdag 9 januari 2020

Door het drinken van schoonmaakmiddel hebben zes Braziliaanse medewerkers aan boord van een nieuwe FPSO voor Petrobras een methanolvergiftiging opgelopen. De Bokalift Vanguard, die de FPSO vervoert van de werf in Qingdao naar Brazilië, maakte een tussenstop in Zuid-Afrika. Daar werden de vergiftigde werknemers aan land gezet. Eén van hen heeft het niet overleefd.

Nieuwe klus zorgt opnieuw voor record Bokalift

donderdag 21 november 2019

Na het succesvolle transport van een zogenoemde box-shaped FPSO (Floating Production, Storage & Offloading unit) gaat de Boka Vanguard een soortgelijke grote FPSO van China naar Brazilië transporteren. Met een gewicht van ruim 91.000 ton betekent dit transport opnieuw een nieuw record voor het zware ladingschip van Boskalis.

Havenbedrijf Rotterdam stort zich op de offshore

dinsdag 22 augustus 2017

Met de Wereldhavendagen in zicht, van 1 tot en met 3 september, bezochten we Havenbedrijf Rotterdam alvast. Maasvlakte 2 was van origine bestemd voor overslag van vooral containers, maar door de bouw van vele offshore windparken op de Noordzee, wacht de haven een andere toekomst.

Boskalis blijft kralen rijgen

vrijdag 18 augustus 2017

Na de mislukte overnamepoging van Fugro, neemt Boskalis nu de Britse tegenvoeter van Fugro over. Het steeds overnemen van bedrijven, kralen rijgen, blijft doorgaan bij het Papendrechtse concern.

Offshore Center MV2 in de maak

maandag 31 juli 2017

Eind Juli startten de waterbouwers Van Oord en Boskalis met het opspuiten van een nieuw stukje Nederland, de uitbreiding van Maasvlakte 2 ten behoeve van offshore wind activiteiten.

Megasnijkopzuiger Helios in de vaart

dinsdag 4 juli 2017

Boskalis heeft vorige week in de Rotterdamse haven de megasnijkopzuiger ‘Helios’ in de vaart genomen. Het is de grootste en krachtigste snijkopzuiger die Boskalis ooit ontwikkelde. DEME komt over twee jaar echter met een snijkopzuiger die nog krachtiger is.

Partners Maritiem Nederland