Baggeren | Maritiem Nederland
Baggeren

Nederlandse Baggerindustrie

Omzet: 1,83 miljard euro (export 1,56 miljard euro)
75 bedrijven
6300 banen
Branchevereniging: Vereniging van Waterbouwers

Nederlandse baggerbedrijven worden wereldwijd gevraagd voor landaanwinningsprojecten, onderhoudswerkzaamheden aan kanalen en rivieren en voor de aanleg van havens. Typerend voor de sector is dat bedrijven van eenvoudige verplaatsers van zand zijn geëvolueerd tot vaak hoofdaannemers die ook verantwoordelijk zijn voor bijvoorbeeld kademuren en infrastructuur aan land. Ook kent de baggerindustrie een sterke link met de offshore-industrie.

 

Recordopdracht Boskalis voor landontwikkeling Manilla

dinsdag 15 december 2020

Boskalis heeft de opdracht verkregen om het terrein aan te leggen voor de internationale luchthaven van Manilla (MIA) in de Filipijnen. Met een geschatte waarde van 1,5 miljard euro is deze landontwikkeling het grootste project dat Boskalis ooit heeft verkregen.

Twee Nederlandse infrastructuurklussen voor Boskalis

maandag 7 december 2020

Boskalis heeft in Nederland twee infrastructuurprojecten aangenomen met een gecombineerde contractwaarde van 75 miljoen euro. Naast de bouw van een nieuwe overnachtingshaven bij Spijk aan de Waal gaat het om de herinrichting van de provinciale weg N241 in Noord-Holland.

‘We moeten als waterbeheerders het land op kruipen’

dinsdag 17 november 2020

Het Nederlandse waterbeheer moet niet langer louter gericht zijn op het zo snel mogelijk afvoeren van het water van de grote rivieren in de winter, maar gaan proberen om significante hoeveelheden water vast te houden om droogte in de zomers te voorkomen. Dat komt naar voren tijdens het Deltacongres, dat vanwege corona niet in het MECC Maastricht gehouden wordt, maar online. In een mooie, overzichtelijke virtuele omgeving komen ruim 1.500 waterbeheerders en bestuurders elkaar tegen.

Distributiecentrum Boskalis wekt eigen stroom op

dinsdag 27 oktober 2020

Boskalis heeft ruim 5.350 zonnepanelen geïnstalleerd op het dak van zijn distributiecentrum in Vlaardingen. Het totaal geïnstalleerde vermogen is goed voor 15 procent van het stroomgebruik van Boskalis Nederland. Het in 2019 opgeleverde distributiecentrum is hiermee in één keer CO2-negatief.

Aanleg Energiehaven IJmuiden begint met baggeren

woensdag 21 oktober 2020

In opdracht van Rijkswaterstaat verwijdert Van Oord baggerspecie uit het Averijhavendepot in IJmuiden. De Averijhaven is gebruikt als tijdelijk depot om vervuilde baggerspecie uit de regio IJmond op te slaan. Het baggerwerk is de opmaat voor de inrichting van een multifunctionele energie- en offshorehaven met een oppervlak van ruim 15 hectare.

Uitwerking plannen versterking Hollandse IJsseldijk

maandag 19 oktober 2020

In opdracht van aannemerscombinatie Boskalis en Van Hattum schuiven Royal HaskoningDHV en Witteveen+Bos aan bij het project Krachtige IJsseldijken Krimpenerwaard (KIJK). De dijkversterking tussen Krimpen a/d IJssel en Gouderak maakt deel uit van het Hoogwaterbeschermingsprogramma (HWBP).

Partners Maritiem Nederland