Baggeren | Maritiem Nederland
Baggeren

Nederlandse Baggerindustrie

Omzet: 1,83 miljard euro (export 1,56 miljard euro)
75 bedrijven
6300 banen
Branchevereniging: Vereniging van Waterbouwers

Nederlandse baggerbedrijven worden wereldwijd gevraagd voor landaanwinningsprojecten, onderhoudswerkzaamheden aan kanalen en rivieren en voor de aanleg van havens. Typerend voor de sector is dat bedrijven van eenvoudige verplaatsers van zand zijn geëvolueerd tot vaak hoofdaannemers die ook verantwoordelijk zijn voor bijvoorbeeld kademuren en infrastructuur aan land. Ook kent de baggerindustrie een sterke link met de offshore-industrie.

 

Boskalis en Van Oord tekenen contract voor Fehmarnbelt-project

dinsdag 31 mei 2016

Op maandag 30 mei hebben Femern A/S en de Fehmarn Belt Contractors joint venture, bestaande uit Boskalis en Van Oord, het eerder aangekondigde contract in het kader van de aanleg van de Fehmarnbelttunnel getekend. Boskalis en Van Oord gaan een belangrijke bijdrage leveren aan de bouw van deze onderzeese tunnel tussen Duitsland en Denemarken.

Bouw Vlaams-Nederlandse zeesluis kan in 2017 beginnen

vrijdag 11 maart 2016

De Nederlandse minister heeft haar handtekening gezet onder het tracébesluit, het verdrag met Vlaanderen is ook per 1 maart van kracht, kortom: de Nieuwe Sluis in Terneuzen is een stap dichterbij. Na jaren van voorbereiding onder toezicht van de Vlaams-Nederlandse Scheldecommissie moet de bouw in najaar 2017 beginnen.

DEME bestelt sleephopperzuiger bij IHC

woensdag 3 februari 2016

Mooi nieuws voor het reorganiserende Koninklijke IHC: het bedrijf maakte op 1 februari bekend een order te hebben gekregen voor een LNG aangedreven sleephopperzuiger met een hoppervolume van 15.000 kuub.

Boskalis neemt Strabag Wasserbau over

woensdag 6 januari 2016

Boskalis neemt voor 70 miljoen euro de baggeractiviteiten en activa van het Duitse Strabag Wasserbau over. De overname leidt tot een modernere baggervloot voor Boskalis, oudere schepen zullen op termijn uit de vaart gehaald worden.

‘Boeiend van ontwerp tot productie’

maandag 26 oktober 2015

Ondanks een lastige markt is er volop activiteit bij Royal IHC in Kinderdijk. Zo ligt er een grote sleephopperzuiger op de helling voor een klant uit China. Opmerkelijk, omdat China doorgaans de eigen economie stimuleert.

Partners Maritiem Nederland